Upoznavanje učenika osnovnih škola sa streljačkim sportom

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Proteklog tjedna u Građanskom streljačkom društvu Požega 1871 započelo se s akcijom upoznavanja učenika viših razreda osnovnih škola sa streljačkim sportom u Gradu Požegi. O bogatoj i dugoj povijesti Građanskog streljačkog društva u Požegi, koje je osnovano prije 143 godine, učenicima je pričao Zoran Špoler, trener streljaštva i vrhunski sportaš.

Osim povijesti bilo je govora o streljačkom sportu danas i u kojemu smjeru streljaštvo ide u budućnosti. Da ne bi bilo sve u priči, Špoler je i praktično pokazao osnove gađanja iz zračne puške, a na samom kraju i neki učenici su uzeli pušku u ruke i prilično uspješno pogodili svoje prve krugove.

Kroz gradsku streljanu je tako u dva dana prošlo preko stotinu djece Osnovne škole Julija Kempf iz Požege, pod vodstvom profesora Daria Piskera, od kojih su neki već uključili u školu streljaštva. Škola streljaštva se inače održava dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 17 sati, i svi učenici stariji od 11 godina pozvani su da bez obveze i plaćanja dođu i testiraju svoje sposobnosti gađanja iz zračne puške, te se eventualno i uključe u redovite treninge.

Plan uprave kluba je da svi učenici uzrasta od 5.-8. Razreda osnovnih škola u gradu Požegi, jedan školski sat nastave tjelesne i zdravstvene kulture, provedu u prostorijama streljane, tako da će se s akcijom nastaviti već sljedeći tjedan.

(tekst i foto Zoran Špoler)

Više iz kategorije