Upitno donošenje rebalansa proračuna zbog broja ruku vladajućih i njihove potpore?

Autor: D.K.

Danijel BožićPOŽEGA – Teško je ne povezati političko nezadovoljstvo bivšeg čelnika Požeško- slavonskog HDSSB-a dr. Dražena Đurovića zbog istupanja iz članstva četvorice aktualnih HDSSB-ovih vijećnika u Skupštini Požeško-slavonske županije i Danijela Božića, vijećnika Gradskog vijeća Požege. Prema informacijama kojima raspolažemo na adresu predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina u Osijek upućene su njihove ostavke još 30.listopada. Koliko se takvo “političko ponašanje” može smatrati korektnim u vrhuncu predizbornog vremena kada je potrebno boriti se za svaki glas birača o tome će netko svoje tumačenje dati na ovaj ili onaj način.

U svakom slučaju, kako nam je rekao naš sugovornik, koji nije politički opterećen bilo kojom strankom, odlazak i istupanje iz stranke radi nekoga ili nečega u predizbornom vremenu nimalo nije korektno. Međusobne nesuglasice i neslaganja treba rješavati dijalogom, ali nikako u vremenu kada se najviše može naštetiti stranci.

Na temu istupanja iz HDSSB-a razgovarali smo s Danijelom Božićem, vijećnikom Gradskog vijeća Požege koji nam je potvrdio napuštanje stranke, kao i to da je o svemu 30.listopada pismeno obavijestio predsjednika Dragana Vulina.

Vijećnik Danijel Božić u požeškom Gradskom vijeću je u njemu kao zamjenski član dr. Dražena Đurovića koji mu, prema svemu sudeći, ostavlja mogućnost da bude nezavisni vijećnik u tom zakonodavnom lokalnom tijelu. Prema riječima vijećnika Božića, koji nam je poslao svoju pismenu ostavku na članstvo i sve funkcije u HDSSB-u, on će ubuduće nastupati u Gradskom vijeću i davati podršku vladajućoj koaliciji prema svojoj savjesti, te će procjenjivati koji su za njega, ili “njegovog političkog mentora”, prijedlozi prihvatljivi. U razgovoru nam je također rekao da će dobro razmotriti predloženi rebalans proračuna pripremljen za sjednicu Gradskog vijeća najavljenu u ponedjeljak tj. 16.studenog, te da priprema i konkretne prijedloge za naredni proračun o čemu će se kasnije očitovati.

Podsjetimo, HDSSB je imao u Gradskom vijeću Požege na samom početku nove vlasti dva gradska vijećnika. Ubrzo je iz stranke istupio Miro Rašić, danas nezavisni vijećnik kojemu se sada kao nezavisni priključuje i Danijel Božić. Rašić je inače dokazao svoju dosljednost kao i to da mu nije stalo do fotelja jer je dao ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Tekije, a kao nezavisni vijećnik sustavno se zalaže za poticanje zapošljavanja, poduzetništva i obrtništva što je i uspio progurati u proračunu kao poticajnu financijsku mjeru koja je pokazala dobre rezultate, o čemu smo i pisali. Za što će se kao nezavisni vijećnika Božić zalagati teško je u ovom trenutku predvidjeti što neće trebati čekati dugo jer je donošenje proračuna za narednu godinu “na samim vratima”.

Gradsko vijeće grada Požege ima veoma tijesnu vladajuću većinu tako da odgovorni trebaju voditi računa kako bi se sačuvala stabilnost većine. Prema dosadašnjem načinu glasovanja nije se uvijek moglo računati na glas nezavisnog vijećnika Rašića, a kako će se ubuduće ponašati Božić kao nezavisni vijećnik ostaje da se vidi. Bilo bi jako žalosno ako dođe do nekakvog političkog kupovanja vijećnika Božića, što je velika vjerojatnost, jer vladajuća većina ne smije prepustiti slučaju da bude presudan jedan glas i to onaj vijećnice HSU-a Mirjane Novaković.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot