Unatoč “skepticizmu” obnavlja se pruga Pleternica – Čaglin

Autor: DK

PLETERNICA – Ovih dana su nastavljeni radovi na obnovi željezničke pruge od Pleternice prema Čaglinu kojom se, inače, ne prometuje već punih pet godina. Radovi na obnovi su bili ugovoreni na dužini cijele dionice od Pleternice preko Čaglina do Našica uz “simbolično” sufinanciranje grada Požege. Dogovori za te radove postignuti su za vrijeme “stolovanja” tadašnjeg gradonačelnika Požege Zdravka Ronka. Taj sporazum koji je bio potpisan, iz nejasnih i samo njemu znanih razloga raskinuo je aktualni gradonačelnik Požege Vedran Neferović, o čemu smo na pozega.eu portalu o tome pisali 8.rujna 2014. godine.

Kako doznajemo u HŽ Infrastrukturi, započelo se sa radovima na dionici od 8,8 km, a vrijednost radova je 11,6 milijuna kuna.

– Započeli su pripremni radovi koji su potrebni za obnovu dionice pruge nakon čega slijedi demontaža starih kolosijeka u kolodvoru Čaglin. U cilju završetka radova na ovoj dionici predviđenog za studeni 2015. godine određuje se tehnologija i dinamika, a trenutno se strojno priprema trasa za postavljanje kolosijeka. Do sada je obnovljena dionica pruge u dužini 8 km a vrijednost radova iznosila je oko 18 milijuna kuna.

Dok su se “pojedinci” ismijavali zbog ovog projekta izražavajući na svojim facebok profilima “skepticizam”, htjeli to ili ne morat će se postidjeti i posuti pepelom jer su radovi započeli a koliko se može vidjeti sve ide prema planu što su nam potvrdili u HŽ infrastrukturi.

-HŽ Infrastruktura nastavit će radove na obnovi cijele dionice do Našica, a planirana je dinamika radova za 2016./2017.godinu, u dužini dionice pruge po godini 9,6 km. Vrijednost radova po godini ulaganja u obnovu iznosit će 12,5 milijuna kuna. Radove na obnovi ove dionice HŽ Infrastruktura financira sredstvima iz državnog proračuna” – navodi se u informaciji koju smo dobili od šefa Koorporativnih komunikacija Ivana Kartela.

Prometovanje prugom od Pleternice prema Čaglinu i Našicama prekinuto je u svibnju 2010.godine zbog dotrajalog kolosjeka i time smanjene sigurnosti pruge. Od tada se putnici na relaciji Pleternica – Našice prevoze autobusima.

/Foto: Ilustracija, željeznica.net/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »