Unatoč nedostatku novca provode brojne aktivnosti

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na izvještajnoj skupštini Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije njen tajnik Stjepan Marković istakao je brojne aktivnosti kao što su organizacija sportsko-rekreacijskih sadržaja i zabavno-glazbenih večeri, rad pjevačkih i glazbenih skupina, potpora članovima u osiguranju ogrjeva i zimnice i drugo, a sudionici skupa prihvatili su izvješća uključujući i financijsko.

Posebno je naglasio nedostatak sredstava za rad, no unatoč tome 11 matica umirovljenika u gradovima i općinama ovog kraja ostvaruje niz aktivnosti zahvaljujući angažiranju oko tri tisuće članova. Donijet je novi statut, te prihvaćeni plan rada i financijski plan.

Predsjednik MUH ove županije Zvonko Čorak najavljuje akcije kroz programe kao što su „Zadovoljno i uspješno starenje“, „Rekreacijom do zdravlja“, te „Putevima Lijepe naše“ u sklopu kojega će se organizirati mnogo izleta.

-Problema je mnogo, dakako novca nema, pa predlažem da pripremate programe i za njih tražite sredstva europskih fondova – kazala je u pozdravnoj riječi Marija Sužnjević, potpredsjednica Mastice umirovljenika Hrvatske.

Rad skupa još su pozdravili zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Pakraca Davor Huška, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić  i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.

Više iz kategorije