Unatoč brojnim poteškoćama završena više milijunska investicija i pušten u rad sustav za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda (FOTO)

Autor: DK

KAPTOL – Radovi na izgradnji sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda na lokalitetu Češljakovci – Golo Brdo koji su započeli u prosincu 2014. godine ovih su dana u potpunosti završeni čime je pušten u rad taj sustav na zadovoljstvo svih tamošnjih mještana.

Riječ je o projektu vrijednom više od 5 milijuna kuna bez PDV-a koji je financiran sredstvima IPARDA mjera 301 u kojem je uz baznu stanicu izgrađeno i postavljeno više od šest tisuća metara kanalizacijskih cijevi, dvije prepumpne stanice i najmoderniji sustav za prečišćavanje otpadnih voda.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

– Gotovo pet godina gradili smo ovaj sustav, koji je financiran sredstvima IPARDA, no na natječaj nam se javio izvođač, koji nije stupio u posao, pa smo izgubili vrijeme i morali raspisati novi natječaj. U međuvremenu se projekt morao i preprojektirati jer je došla novija i bolja tehnologija. Evo nakon pet godina ova naša dva naselja konačno imaju uz vodoopskrbu riješenu odvodnju na ekološki prihvatljiv način, čime čuvamo okolinu – istakao je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

Alojz Tomašević požeško-slavonski župan

Sustav je u pogon pustio Alojz Tomašević požeško-slavonski župan, koji je istakao da je žalosna činjenica što je taj sustav građen za tisuću stanovnika jer su Golo Brdo i Češljakovci prije deset godina imali 920 stanovnika koji se broj u međuvremenu smanjio tako da je sada svega u ta dva naselja 630 stanovnika.

-To je danak koji nam uzima „bijela kuga“ i iseljavanje. Još jednom i po ne zanm koji put pozivam i Vladu RH i druge odgovorne čimbenike da učine nešto za Slavoniju i našu županiju jer i mi imamo pravo živjeti kao i drugi stanovnici Hrvatske. Pozivam i sve one mlade da se vrate u Slavoniju i da ju zajedno izgradimo za sve nas – rekao je župan Tomašević prije svečanog puštanja u pogon sustava.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: