Umro Zvonko Čorak, dugogodišnji pleternički poduzetnik i društveni radnik

Autor: Jelenko Topić

Dugogodišnji pleternički poduzetnik i društveni radnik Zvonko Čorak iznenada je preminuo u 72. godini života. Kroz cijeli život pokazao je vrsne organizatorske sposobnosti.

Radni vijek započeo je u Hrvatskim šumama-Šumariji Pleternica, a osamdesetih godina prošlog stoljeća postao je direktorom tvrtke IMT Trgoservis u Požegi poznatoj po prodaji traktora i priključnih strojeva za poljoprivredu.

Početkom devedesetih godina osnovao je građevinsku tvrtku „Julcom“ koja je izgradila više značajnih poslovnih i gospodarskih objekata u ovom kraju i šire, a kasnije tvrtku „Daniel“ koja se bavi plasmanom poljoprivrednih strojeva i opreme pri čemu je imao poslovnu suradnju sa tvrtkama iz Indije, Poljske, Kine i drugih zemalja.

Odlaskom u mirovinu Zvonko Čorak se angažirao u Matici umirovljenika Hrvatske gdje je bio u najvišim tijelima, a formirao je i organizaciju te udruge za Požeško-slavonsku županiju, te bio njen prvi predsjednik. Za to vrijeme organizirao je nekoliko Susreta pjevačkih skupina umirovljenika za područje cijele države, kao i za Požeško-slavonsku županiju.

Aktivno je djelovao i u Hrvatskoj stranci umirovljenika kao njen čelnik za ovu županiju.

Pogreb Zvonka Čorka bit će u subotu 4. srpnja na Gradskom groblju u Pleternici.

Foto: Arhiva, pozega.eu

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića