Umro dugogodišnji čelnik PPK Kutjeva Đuro Šimić

Autor: D.K.

Šimić Đuro, pok. 2POŽEGA – Nakon duge i teške bolesti u ponedjeljak 6. srpnja u Požegi je  u 75. godini života umro Đuro Đuka Šimić, dugogodišnji glavni direktor i predsjednik Uprave najprije PPK Kutjeva, te kasnije dd Kutjeva.

Rođen je 1941. godine u Gučanima pokraj Brestovca, u Zagrebu je završio Katoličku gimnaziju, no vratio se kući zbog obiteljske situacije jer je imao jednog brata i tri sestre. Od početka radnog staža radi i ondašnjem PPK Kutjevu gdje je kasnije 24 godine bio njegov prvi čovjek stvarajući od tog poduzeća gospodarskog giganta koji je u prijeratnom vremenu imao 2500 radnika. Tako je ostavio ogroman trag u gospodarstvu Požeške kotline, a kasnije pokrenuti postupci ne umanjuju njegov ukupni doprinos  sveukupnom razvoju njegove životne sredine.

-Kroz njegovo čelno mjesto uveliko je utjecao na proširenje tvrtke počevši od novih vinogradarskih površina, kapaciteta farmi, te dorađivačko-preraživakih kapaciteta usko surađujući sa domaćom i inozemnom znanosti, a  veliki je doprinos na proširenju kooperacije i suradnje sa selom- ističe dr. Branko Mihalj iz Kutjeva, dugogodišnji obiteljski prijatelj Đure Šimića koji će se od njega oprostiti u ime svih njegovih prijatelja.

Posebnu potporu davao je selima kroz brojne komunalne akcije mjesnih zajednica prije rata. Bio je aktivan u kutjevačkom nogometu, požeškoj košarci itd.

Šimić je sedamdesetih godina obilljžen u političkom procesu zvanom Maspok, početkom demokratskih promjena je u stranci sa Savkom Dabčević Kučar i Mikom Tripalom, pomaže stvaranje Hrvatske vojske itd.

Pogreb Đure Šimić je u srijedu 8. srpnja u 15 sati na Gradskom groblju Sv. Ilije u Požegi.

Više iz kategorije