“Umor prolazi zadovoljstvo ostaje!”: Otvorena Kutjevačka planinarska obilaznica duga 28 kilometara /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

KUTJEVO – Gotovo 28 kilometara duga je Kutjevačka planinarska obilaznica kojom su po prvi puta organizirano, u cijeloj njezinoj dužini, pohodili planinari iz različitih dijelova Hrvatske. Staza ima ukupno devet kontrolnih točaka i jednim dijelom preklapa se sa Slavonskim planinarskim putem.

Na prvom planinarskom pohodu cjelovitom Kutjevačkom planinarskom obilaznicom sudjelovalo je 11 planinarskih društava. Već sada domaćini, HPD Vidim iz Kutjeva, imaju najave novih planinara, a za grupe najavljuju mogućnost vođenja cijelom dionicom. Ako niste od onih koji mogu u danu prehodati 27,9 km, za što je potrebno gotovo deset sati, staza se može prehodati etapno, a najbolje, kažu nam kutjevački planinari, u dva dana.

Prije polaska u planinarski pohod po prelijepom krajoliku planinare je pozdravila predsjednica HPD-a “Vidim” Kutjevo Nada Razumović, a dobrodošlicu im poželio i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir poželjevši im ugodan boravak u prijestolnici graševine i brdovitim krajevima iznad Kutjeva.

Lijepo sunčano vrijeme privuklo je planinare koji su bili dio povijesnog događaja planinarstva grada Kutjeva te Slavonskog i Hrvatskog planinarstva.

Kao i uvijek Kutjevčani su se pokazali kao pravi domaćin. Uz prigodan planinarski stol počastili su sve prisutne prije polaska na planinarske staze.

Na stazama su se mogle vidjeti brojne zanimljivosti i lijepi oku ugodni krajolici na Krndiji.

Na planinarenju je sudjelovalo 10 planinarskih društava i skup planinara pod imenom “ŠAPICE”, HPD”Vidim” Kutjevo, HPD “Đakovo”, HPD “Bršljan” Jankovac, HPD “Psunj” Pakrac, HPD “Klikun” Pleternica, HPD “Sokolovac” Požega, HPD “Dilj Gora” Sl. Brod, PD “Lipa” Petekovac, PD “Erikson N. Tesla” – Zagreb, PD “Željezničar” Zagreb i “ŠAPICE”

Foto: Mirko Cenbauer i Dražen Krstanović [FAG id=241475]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88