Umjetničko djelo mladog požeškog umjetnika Dragana Matičevića kao dar požeškim gorskim spašavateljima

Vrijedne ruke članova požeškog HGSS-a intezivno su uređivali prostorije u proteklih godinu dana i više, o čemu smo pisali početkom siječnja ove godine POGLEDAJ OVDJE kada se došao uvjeriti kako teku radovi požeški gradonačelnik Drako Puljašić. Tom prilikom ga je dočekao pročelnik požeškog HGSS Josip Kraker i njegov zamjenik Igor Protić koji su gradonačelnika upoznali s planovima uređenja prostorija koje se prostiru na 180 metara kvadratnih te financijskim sredstvima koje su dobili od HGSS- a kao krovne organizacije.

Tada je pročelnik Kraker naglasio kako je jedina jedinica lokalne samouprave koja im je pomogla pri uređenju ovog prostora grad Požega izdvojivši 40 tisuća kuna koja su sredstva uložena u prvu fazu grijanja.

Ovih se dana intenzivno radi na uređenju interijera koji se radovi planiraju završiti do kraja travnja, odnosno početka svibnja 2019. godine kada će se proslaviti 50 godina djelovanja HGSS-a u Požegi.

Kako bi prosorije bile što ljepše i oku ugodnije za to se pobrinuo mladi požeški umjetnik Dragan Matičević, vlasnik obrta “Stvor” koji je stvorio lijepo umjetničko djelo bez ikakve naknade, na čemu mu se zahvaljuju svi članovi požeškog HGSS-a.

Umjetničko djelo na zidu krasit će nove prostorije što je poklon mladog umjetnika gorskim spašavateljima u znak zahvale za sve ono što volonterski rade.

Foto: HGSS Požega 

0 Comment