Umjesto Dragutina Šmerde novi povjerenik Slavko Kotrla

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Podružnica Slavonsko-baranjskog sindikata u tvrtki „Plamen“ održala je izbornu skupštinu na kojoj je za glavnog  povjerenika izabran Slavko Kotrla. Verificirani su izabrani povjerenici  sindikalnih grupa i to Slavko Kotrla(Obrada odljevaka), Zlatko Pajeska(Čistionica), Danijel Mršić(Emajlirnica), Denis Bacanović(Ljevaonica) i Dragutin Larma(Montaža i presaonica). Za zamjenika glavnog sindikalnog povjerenika izabran je Željko Obradović, a izabran je i novi Nadzorni odbor podružnice.

-Imali smo  brojne poteškoće kroz našu povijest počevši od stečaja tvrtke početkom devedesetih  pa do promjene vlasnika  i 12-dnevnog štrajka 1995. godine, te konačne privatizacije, no dugotrajnim radom i pregovaranjem ostvarena su prava zaposlenika u tvrtki u dogovoru sa poslovodstvom – kazao je Dragutin Šmerda glavni sindikalni povjerenik u „Plamenu“ od 1991. godine iznoseći kronologiju zbivanja i aktivnosti sindikata. Dodao je da su kroz to vrijeme pokazali da im je u interesu opstanak „Plamena“, očuvanje radnih mjesta i potpunih oprava zaposlenika.

Skupu su nazočili čelnici tvrtke Milan i Vinko Matijević, te čelnici Slavonsko-baranjskog sindikata iz Osijeka i Vukovara, kojemu je inače predsjednik Dragutin Šmerda.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.