Umjesto Božićnog domjenka požeško-slavonski župan darivao socijalno ugrožene obitelji

Autor: D.K.

POŽEGA – Umjesto financijskih sredstava koja su se trošila za Božićne domjenke požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ove godine je odlučio tim sredstvima darivati socijalno ugrožene obitelji sa područja županije kako bi im bar malo uljepšao Božićne blagdane.

U društvu načelnika općina Brestovca, Velike, Kaptola i Čaglina Zdravka Mandića, Vlade Bobana, Mile Pavičića i Dalibora Bardača te gradonačelnika Kuteva Josipa Budimira i zamjenika pleterničke gradonačelnice Domagoja Katića, župan Tomašević posjetio je obitelji iz Milanluga, Sesveta, Hrnjevca, Golog Brda, Drage, Drškovaca i Skenderovaca.

Šesteročlana  obitelj Stjepana Stjepanovića živi u trošnoj kućici u Milanlugu. Četvero školaraca uči u jednoj prostoriji i, bez obzira na uvjete, jako su dobri učenici.

Obitelj Bralić iz Sesveta živi bez primanja i u teškoj su situaciji. Nakon Milanluga i Sesveta, župan se uputio u Hrnjevac gdje je darivao obitelj Čatak sa jedanaestero malodobne djece. U Golom Brdu darivao je obitelj Ištvanić. Majka i otac obitelji su gluhonijemi i nezaposleni, ali unatoč tome djeca u školi postižu izvrsne rezultate. Njihov sin Nikola dobio je nagradu Općine Kaptol za postignute izvrsne rezultate u školi.

Nakon Golog Brda župan je darivao deseteročlanu obitelj Kajan iz Drage, obitelj Jurković iz Drškovaca i sedmeročlanu obitelj Hlebec iz Skenderovaca. Uz to što su i majka i otac nezaposleni obitelj je stradala i u olujnom nevremenu ove godine kada im je pijavica odnijela krov s kuće.

Sve obitelji župan Tomašević je darivao prigodnim darovima i novčanim iznosom od tisuću kuna. Župan će posjetiti još tri obitelji na području gradova Pakraca i Lipika te općine Jakšić gdje će također darivati obitelji i njihovu djecu.

 

/Foto: PSŽ/

Komentiraj: