Ulaganjem 450 tisuća kuna Biškupci na mjestu stare škole dobivaju prostore za priredbe i društvene aktivnosti /FOTO/

Autor: D.K.

Lokacija nekadašnje područne škole u središtu Biškupaca sada je gradilište. Objekt stare škole je srušen, a zemljište je Požeško-slavonska županija prije nekoliko godina dala u vlasništvo općini Velika.

-Gradi se objekt u kojemu će biti društveni sadržaji za mještane tog i okolnih sela, a tu će imati prostore za okupljanje, održavanje priredbi i slično- kaže nam načelnik veličke općine Vlado Boban. Te prostore će koristiti biškupačke udruge ponajprije Kulturno-umjetničko društvo „Šijaci“ koje sada za svoje potrebe ima prostor na igralištu zajedno sa nogometnim klubom BSK.

Uz sagrađeni objekt tu će biti park sa dosta sadržaja na otvorenom gdje će se moći organizirati različita događanja i okupljanja. Među njima će zasigurno biti i gastronomska priredba Kukuruzijada i roštiljada koju je ove godine pokrenulo i uspješno organiziralo ovdašnje Dobrovoljno vatrogasno društvo na čelu s predsjednikom Mihaelom Ivanovićem.

Prvu fazu radova u vrijednosti od 450 tisuća kuna zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te općina Velika.

Predviđeno je da se kasnije na toj lokaciji uredi dječje igralište sa niz sadržaja za najmlađe.

Foto: D. Mirković [FAG id=269099]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek