Ulaganje u sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za naselje Ramanovci 2,6 milijuna kuna: “Sve činimo za poboljšanje kvalitete življenja u našim naseljima” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Od svog osnutka, kada je prije 25 godina utemeljena općina Kaptol, puno je toga napravljeno za boljitak življenja na tom području. Ovdje želimo istaći značajna ulaganja u komunalnu infrastrukturu, što je bilo neophodno, jer je ona bila veoma loša počevši od javne rasvjete do kanalizacijske, plinske i vodoopskrbne mreže, pješačkih staza, parkirališnih mjesta i dr.

blankNa tom polju je najviše napravio aktualni načelnik općine Kaptol Mile Pavičić koji je zasukao rukave i sa svojim suradnicima prihvatio se posla. Hvalevrijedno je za istači kako je u svim pripadajućim naseljima općine Kaptol izgrađena suvremena nisko naponska električna mreža s novom javnom rasvjetom i više od 480 rasvjetnih mjesta. Izgrađeno je oko dvadeset kilometara sustava odvodnje s tri uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kao i plinska mreža kroz četiri naselja.

Puno se toga napravilo i na izgradnji vodovodne mreže posebice u naseljima Alilovci i Ramanovci u dužini većoj od 1.200 metara nove vodovodne mreže.

blankU Alilovcima je, uoči dana općine Kaptol, dovršen i pušten u rad sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji pridonosi poboljšanju kvalitete življenja i zaštiti čovjekove okoline u tom mjestu. Sustav odvodnje u rad je pustio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Završetkom radova, odnosno puštanjem u rad sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Alilovcima otvoreno je novo gradilište na području općine Kaptol. Radi se o projektu Odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Ramanovci vrijednosti gotovo 2,6 milijuna kuna bez PDV-a.

blankSustav se izgrađuje za 63 domaćinstva odnosno 212 stanovnika u Ramanovcima, a dužina kanalizacijske mreže je 2.545 metara. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja lipnja 2019. godine koje izvodi tvrtka Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol.

Načelnik općine kaptol Mile Pavičić ne posustaje u radu naglašavajući kako sve čini za poboljšanje kvalitete življenja na području općine Kaptol.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića