Ulaganja u kotlovnice radi ušteda i boljih učinaka

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U obje kotlovnice u Babinom Viru, u Ulici Miroslava Krleže i Ulici Vladimira Nazora u tijeku su radovi u sklopu kojih će biti zamijenjeni po jedan toplovodni kotao s pripadajućim plinskim plamenikom u vrijednosti od pola milijuna kuna . Naime zbog smanjivanja broja korisnika zajedničkog sustava grijanja i zastarjelosti sustava, tijekom godina grijanje je  postajalo sve skuplje.

Da bi se to izbjeglo, prema riječima požeškog gradonačelnika Vedrana neferovića pristupilo se cjelovitijem rješavanju ovog problema. Obje kotlovnice kako doznajemo od direktora „Komunalca”, Ante Bekića obuhvaćaju 12 stambenih zgrada s ukupno 417 stanova te s oko 20tisuća četvornih metara grijanog prostora. Iako će s ovom investicijom biti smanjeni troškovi grijanja u ovom se trenutku ne može govoriti o smanjenju cijena, jer je ova djelatnost zbog postrojenja starih više od 30 godina stalno bila u gubicima.

Samo s daljnjom modernizacijom i uštedama, kaže Bekić mogu se postići bolji učinci. On ujedno podsjeća i kako je obveza vlasnika stanova do kraja 2016. godine ugraditi tzv. razdjelnike topline u svim stanovima, kako bi se grijanje moglo naplaćivati realno onoliko koliko svaki stan potroši.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: