Ukupni pobjednici iz Nuštra, Bjelovara i Ljeskovice /FOTO/

Autor: D.K.

LJESKOVICA – Dom za odrasle osobe Ljeskovica bio je domaćin tradicionalnih sportskih igara domova iz cijele Hrvatske, koje se uz manje prekide održavaju preko 12 godina. U Ljeskovicu su ove godine došli sportaši i njihovi terapeuti iz domova, Bidružica, Bjelovar, Borovo, Bistričak, Ja kao ti iz Osijeka, Kotoriba, Lobor, Nuštar, Motovun, Skupnjak, Trogir i Zagreb. Natjecali su se iz šest disciplina, bela, čovječe ne ljuti se, košarka slobodna bacanja, pikado, stolni tenis, šah, a najviše od svega međusobno druženje korisnika domova.

Rada Matoš, ravnateljica Doma za starije osobe Ljeskovica

– Dom za odrasle u Ljeskovici su prvi puta domaćini ovakvog natjecanja, a do sada smo bili više puta domaćini sportskih natjecanja u malom nogometu, koja se također organiziraju svake godine. To su tradicionalna sportska druženja domova kojih u Hrvatskoj ima 20, a danas ovdje učestvuje 13 domova. U našem Domu koji se nekada zvao Dom za psihički bolesne odrasle osobe, što je zbog senzibiliteta osoba s invaliditetom promijenjeno u Dom za odrasle osobe, korisniku pristupamo kao ravnopravnom partneru, kao osobi kojoj mi zaposlenici dajemo podršku. Dana sve više radimo na smanjivanju broja korisnika u instituciji, a društvo se brine da se nekoliko osoba, od tri do pet, organizira da samo žive u jednoj zajednici. Naš dom ulazi u tu priču, a neki domovi su već ušli u taj proces – kaže ravnateljica, Rada Matoš, dipl. soc. radnica, koja navodi da dom trenutno ima 286 korisnika, smještenih u pet zgrada, za koje se brinu 2 socijalna radnika, tri radna terapeuta, dva fizioterapeuta, dva fizioterapeuta na stručnom osposobljavanju, 15 medicinskih sestara i tehničara s glavnom sestrom i 27 njegovateljica. Psihologa i liječnike koriste iz Doma zdravlja Čaglin s kojima su u stalnom kontaktu, a koriste usluge OŽB Požega, Bolnice Popovača i Strmac za duže hospitalizacije.

Nakon cijelo dopodnevnog natjecanja najbolji i ukupni pobjednici bili su korisnici Doma u Nuštru, drugo mjesto su osvojili iz Doma Bjelovar, a treće mjesto osvojili su domaćini, korisnici iz Doma Ljeskovica. Najboljih troje u svim disciplinama osvojili su medalje i pisana priznanja, a ukupni pobjednici i pehare. U nastavku nakon svečanog ručka korisnici domova su nastavili s druženjem.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot