Ukrali mu svinje iz svinjca u Brodskom Drenovcu – jedan vozač iz brodskog kraja se sam pomladio za 12 godina!

Autor: D.K.

Policijsko izvješće za prethodni vikend je bogato događajima što znači da su imali dosta posla. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Slavonskog Broda kojeg su 10. rujna prošle godine oko 19.50 sati u  Brodskom Drenovcu prilikom kontrole prometa zaustavili policijski službenici i utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,68 promila. On je tom prilikom izjavio da kod sebe nema osobnih dokumenata, te se policijskim službenicima predstavio kao 23-godišnjak, a što je potvrdio 57-godišnji suvozač. Nadalje je utvrđeno da je doveo policijske službenike u zabludu, te su sačinili zapisnik na ispitivanje prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu na ime 23-godišnjaka, a kojeg je on potpisao. Protiv 35-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Nadalje, u subotu  policijskim službenicima je prijavio 54-godišnjak da mu je tijekom 15. i 16. siječnja 2021. u blizini Brodskog Drenovca, nepoznati počinitelj(i) iz svinjca otuđio svinje, pa traje potraga za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Također u subotu i to oko 23 sata u Kaptolu policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak i kod 18-godišnjeg putnika pronašli marihuanu, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Istoga dana tj. u  subotu oko 20.40 sati u Trnovcu 24-godišnjak i 25- godišnjak su naglo povećavali brzinu na vozilima prilikom čega je došlo do proklizavanja kotača i zanošenja vozila. Nakon toga  ih je 45-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,94 promila zaustavio, te se tjelesno sukobio s 24-godišnjakom. Protiv 24-godišnjaka i 45-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 24-godišnjaka kao i 25-godišnjaka slijedi i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje u nedjelju oko 14 sati u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca, 48-godišnjakinja je u bunaru pronašla topnički udar za koji je utvrđeno da je zaostao iz Domovinskog rata. Navedeno eksplozivno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 67 prekršaja, od čega ističemo 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

-Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 16. siječnja 2021. oko 22.10 sati  u Požegi u Zagrebačkoj ulici gdje je u prometu  zatečen 49-godišnji vozač koji je upravljao vozilom brzinom koja je za 35 km/h veća od dopuštene. Vezano za

navedeno protiv 49-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 13 tisuća kuna i zaštitna zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca – ističe se u izvješću koje je pripremila Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek