Uhićen 35-godišnji vozač kamiona i 21-godišnja suvozačica koji su kriumčarili gotovo stotinu migranata

Autor: D.K.

Nakon našeg jučerašnjeg pisanja o kriumčarenju gotovo stotinu migranata koji su zatečeni u kamionu hrvatskih registarskih oznaka na samoj granici Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, između Dragovaca i Ratkovice o tom slučaju se i službeno oglasila Policijska uprava brodsko-posavska.

-Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba, jutros oko 5 sati, u mjestu Dragovci prilikom kontrole teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, u prikolici zatekli više stranih državljana, za koje postoji sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način. Na mjestu događaja uhićeni su 35-godišnji vozač i 21-godišnja suvozačica, koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona (Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH) – stoji se u priopćenju  u kojem se nadalje ističe kako je u tijeku  kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela i u cilju utvrđivanja svih činjenica spomenutog događaja. 

-Prema svim stranim državljanima, policijski službenici će provesti postupak sukladno Zakonu o strancima – zaključuje se.

To je zasigurno jedna od najvećih policijskih akcija vezanih za kretanja migranata na teritoriju Republike Hrvatske prilikom koje su ostali zatečeni i tamošnji mještani ne skrivajući informacije da u svom bližem okruženju često vide migrante.

-Vidio sam policijske aute u selu pa me zanimalo što se događa. Kad su policajci otvorili kamion imali smo što i vidjeti. Bilo je u njemu sigurno sto migranata – kazali su nam mještani koji su sa zanimanjem promatrali što se u ranim jutarnjim satima događa u njihovom selu.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88