Ugostiteljski objekti i pekarnice ovih dana na udaru poreznih inspektora: “Dobar dan, iz Porezne uprave smo došli u nadzor”

Autor: DK

Krenuli su s pojačanima nadzorom cvjećarnica i to baš na Valentinovo, kada je bila povećana kupnja cvijeća i drugih poklona za svoje zaljubljene. Poreznici nastavljaju dalje, kreću u lov onih koji “mute” s fiskalizacijom. Nešto više o tome pišu https://vijesti.rtl.hr za koje je inspektor Porezne uprave rekao da ako se ponavlja slučajevi i ako se radi o osobama koje ponavljaju iste, najteže prekršaje da se može izdati privremena zabrana rada ugostiteljskog ili nekog drugog objekta.

Porezni inspektori ističe kako se ne radi se o pojačanom nadzoru, već o redovitim kontrolama te da oni svakodnevno rade nadzor poreznih obveznika na temelju analize rizika. Pod analizom rizika gleda se broj računa koje porezni obveznik izdaje, je li se u određenom vremenu smanjio broj računa i na temelju toga radi analiza rizika.

Samo su prošli mjesec porezni inspektori obavili 900 nadzora fiskalizacije. Provjerava se izdavanje računa, evidencija ukupnog prometa te prijava poslovnih prostora i ako se nešto krši onda se kaže “bez računa se računaju jedino kazne – koje mogu dosegnuti i pola milijuna kuna”.

Uz porezne inspektore gotovo poslove iz svog djelokruga obavljaju i carinski inspektori. Često se mogu u Požegi vidjeti uniformirani carinici koji s torbama ulaze u neke od poslovnih subjekata i….rade. Pojave se carinski inspektori u civilu i kada im se najmanje netko nada i da se ne zna tko su i što su. Kada smatraju da je najpogodniji trenutak uredno se predstave i krenu onako “po zakonu”

Foto naslovnica: Jutarnji.hr, foto u tekstu, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »