Ugostitelji najavljuju neposluh, te otvaranje 100 zagrebačkih lokala 1. veljače – hoće li toga biti i u Požegi?

Autor: Jelenko Topić

Na društvenim mrežama već se danima širi nezadovoljstvo ugostitelja koji najavljuje skupno otvaranje svojih objekata 1. veljače. Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica otkrio je da ove subote imaju sastanak povodom nelogičnih postojećih mjere.

-Škole su bile otvorene, a jedni su od primarnih izvora zaraze, a lokali nisu, to je okupilo akciju – ističu i dodaju kako su upoznati s mjerama i kaznama koje ih mogu zadesiti ako otvore svoje lokale.

-Za sad je riječ o 103 lokala u Zagrebu koji su potvrdili otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima – kazao je Letica.
Nezadovoljni su i u tom ih nezadovoljstvu možemo razumjeti, ali ih ne potičemo na prosvjedno otvaranje njihovih objekata – kaže nova predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak, koja je naslijedila prethodnika zbog ostavke izazvane ovim stanjem. Zasada nemamo informacije o tomu što smjeraju ugostitelji Požege i ovog kraja, koji su nam u više navrata ukazali na neodrživost situacije u kojoj su kiosci, benzinske pumpe i pekare pretvorene u kafiće jer se ljudi tamo okupljaju i vani piju kavu. Oni je, međutim ne smiju prodavati čak ni za van tj. da je kupac odnose sa sobom.
Ugostitelji, čini se, sve više naginju ka prosvjedima protiv epidemioloških mjera, pogotovo u Zagrebu i većim gradovima.

– Mi smo svakako za prosvjed, samo što je problem što Hrvati baš i ne vole prosvjede, nadodao je, s čim su se složili i ostali – poručili su iz Udruge Glas poduzetnika.

Njen prvi čovjek  Hrvoje Bujas oglasio se  na Facebooku: Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju sve uvjete i potrebne dozvole – ne mogu! Imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha, i sve su opcije otvorene – napisao je.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek