Ugođaj srednjeg vijeka na Jankovcu: Vitezovi, trbušne plesačice, streličari i žongleri oduševili brojne posjetitelje /FOTO GALERIJA/

Autor: R.K.

JANKOVAC – Četvrtu godinu za redom na Jankovcu je održan Srednjovjekovni viteški turnir, manifestacija koja je okupila više od 100 sudionika iz različitih dijelova Hrvatske. Za sve je uzraste pripremljen atraktivni program u kojem su tijekom dva dana uživali brojni posjetitelji koji su na Jankovac ovaj puta došli ne samo zbog planinarenja već i zanimljivih sadržaja kojih je iz godine u godinu sve više.

Vlado Grgić Crni, predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica

– Mogu se vidjeti trbušne plesačice, borci, dvorske dame i vitezovi. Nije bilo teško pripremiti ovakav događaj jer je priroda ovdje prelijepa, idealna za ispričati jednu bajku o vitezovima koji su nekad živjeli u Ružica gradu. Nismo samo uprizorili povijesne bitke nego smo sve okrenuli na šalu jer ljudima treba zabave i opuštanja – rekao nam je Vlado Grgić Crni, predsjednik Reda vitezova Ružice grada iz Orahovice.

Viteški turnir dodatna je ponuda u Parku prirode Papuk koju organizira TZ Čačinci uz veliku pomoć Parka prirode Papuk.

– U kontinentu, posebice u Slavoniji, turizam nije dovoljno razvijen. Viteški turnir pokazuje da se s malo sredstava može napraviti čudo. Puno truda su uložili djelatnici Parka prirode Papuk kako bi pokazali da Park prirode Papuk nudi ne samo jezera i slap nego puno više od toga. Ljudi trebaju shvatiti da na kontinentu imaju dragulje koje je nemoguće obići u samo jednom danu – dodao je Grgić.

Park prirode Papuk iz godine u godinu značajno obogaćuje svoju turističku ponudu.

-Prvi hrvatski UNESCO Geo park Papuk posjetiteljima nudi mnoge sadržaje. Za one koji su željni avanturizma nudimo vožnju biciklima i kanuima te pješačenje planinarskim stazama kojih imamo više od 200 kilometara u parku. Za željne znanja nudimo stručne ture nekom od šest edukativnih staza u sklopu Parka prirode Papuk. Svi od 7 do 77 naći će nešto za sebe u našem parku – rezimirala je Gordana Kukić, glavna čuvarica prirode u Parku prirode Papuk.

Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu je trajao dva dana, a osim uprizorenih bitaka i zabavljača održana su i natjecanja u streličarstvu, mačevalački turnir u bohurtu, škola streličarstva itd. Posjetitelji su ujedno mogli kupiti srednjovjekovne suvenire te se u odlično uređenom ambijentu na trenutak vratiti u srednji vijek i vidjeti kako se živjelo tijekom više od deset stoljeća ovog povijesnog razdoblja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: