Udruge mogu prijaviti svoje projekte i ostvariti financijsku potporu

Autor: S.P.

POŽEGA –  Grad Požega objavio je “Javni poziv za financiranje javnih potreba udruga građana u 2017. godini” koji je otvoren do 14. listopada. Poziv udrugama da prijave svoje projekte uputili su danas i gradonačelnik Vedran Neferović te predsjednica Kulturnog vijeća Grada Požege Aleksandra Pavlović.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

Poziv se odnosi se na financiranje udruga proizašlih iz Domovinskog rata, udruga građana iz područja predškolskog obrazovanja, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i kulture te ostalih udruga građana.

-S tim pozivom smo otvorili temu  proračuna 2017. godine i financiranje programa i udruga koje djeluju na području grada. Želimo postići kvalitetnu suradnju s udrugama na području grada i kvalitetne programe te transparentno pred građanima reći kuda odlaze sredstva uložena u rad gradskih udruga te postaviti kriterije kada su u pitanju njihovi zahtjevi prema gradu, isključujući bilo kakve druge konotacije osim kvalitete programa – naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović.

S ciljem evaluacije prijavljenih programa upravo na ovaj javni poziv koji traje do 14 .listopada, ali i s ciljem utvrđivanja transparentne kulturne politike grada, prošle je godine ustanovljeno Kulturno vijeće Grada Požege.

Aleksandra Pavlović predsjednica Kulturnog vijeća grada Požege

-Prednost pri odabiru programa imati će oni programi i projekti koji se provode u suradnji s drugim udrugama, koji uvode nove pristupe i principe u rješavanju nekih zajedničkih problema,  koji omogućavaju uspostavljanje novih veza u zajednici i uključuju rad volontera i koji sadrže realan omjer očekivanih troškova i očekivanih rezultata – rekla je predsjednica Kulturnog vijeća Aleksandra Pavlović.

Za suradnju s udrugama otvoren je i Odjel za europske integracije, a o prethodnim iskustvima govorio je pročelnik Marko Šostar.

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije

-Dobru suradnju  na projektima smo imali s Udrugom PUMA, Udrugom vinara i vinograda Stjepan Koydl s kojom smo prijavili projekt prekogranične suradnje s Mađarskom kroz vinsku priču, te s Trenkovim pandurima,a do sad najbolju suradnju smo imali  Udrugom MI s kojima smo prijavili i proveli dva europska projekta – Dizajn za inkluziju te Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom – istakao je Šostar.

Posebnu pozornost, naglasila je Pavlović prijavitelji trebaju obratiti na detaljno razrađen plan programa i aktivnosti, a  od prošle godine u odnosu na prethodna razdoblja, uvedeno je i pravilo da se kroz ovaj program ne financiraju režijski troškovi udruga.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot