Udrugama prezentirane mogućnosti financiranja iz EU fondova

Udruge na prezentaciji projekata za naslovnicuPOŽEGA – Predstavnike udruga koje djeluju na području Grada Požege pročelnik Upravnog odjela za europske integracije dr.sc. Mario Šostar upoznao je sa projektima na koje se mogu kandidirati u tekućoj godini.

-Natječaja ima jako puno a mi smo ih izdvojili smo nekoliko za koje smatramo da će ova ciljna skupina biti ovdje zainteresirana. Dosta smo općenito napravili pregled natječaja, a svaki  zainteresirani član udruge može doći u naš ured gdje će dobiti konkretne detalje o određenom natječaju – istaknuo je pročelnik Šostar.

Udruge na prezentaciji projekata 2

Projekti se ne financiraju samo preko EU. Pstoje mogućnosti apliciranja natječaja kako na resorna ministarstva tako i prema određenim donatorima ali najviše se sredstava može dobiti iz EU fondova.

-Mi stavaljmo naglasak na partnerstvo između udruga i da ne treba ići udruga sama na natječaj  već da se udruže i sa drugim udrugama i da u partnerstvu budu jače. Mi smo otvoreni za sve udruge da dođu na razgovor da im damo uputu , da im pomognemo u pripremi obrazaca i da na neki način i neke projekte da povežemo sa gradskim projektima i da vidimo gdje se oni nalaze tu u cijeloj priči-naglasio je Šostar.

Udruge na prezentaciji projekata 1

Iako je za to bilo mogućnosti udruge do sada nisu bile zainteresirane za apliciranje određenih projekata. Za očekivati je da će nakon današnjeg predstavljanja brojnih mogućnosti udruge povećati zainteresiranost i odlučiti se na aplikaciju određenih projekata.

0 Comment

Send a Comment