Učiteljice požeške Kanižlićeve osnovne škole motivirale osnovce pjesmom kroz nastavu na daljinu /VIDEO/

Autor: D.K.

Kako je poznato već praktički dva mjeseca nema nastave u školama. Organizirana je na daljinu, a učiteljice požeškog kraja podijelile su svoja iskustva o takvom načinu nastave.

-Škola na daljinu traje već sedmi tjedan. Sve ono što je u početku bilo novo i nepoznato, što je naglo počelo, sada se već ustalilo i postalo normalan tijek nastave. Obzirom da motivacija svima, u nekom trenutku, padne, učiteljice OŠ Antuna Kanižlića su odlučile pjesmom motivirati učenike da nastave i dalje raditi marljivo kao i do sada. Potaknuta pjesmama naših glazbenika vezano za trenutnu situaciju, uzela sam poznatu pjesmu Petra Graše i originalne riječi prilagodila sadašnjoj situaciji  i svemu onome što se događalo u školi i izvan nje. Kolegice iz škole su rado prihvatile ideju stvaranja ove pjesme. Jedini problem je bio broj sudionika jer je odaziv bio puno veći.

Nakon odvježbanog teksta pred računalima, odradile smo i zajedničko snimanje. Bilo je lijepo ponovno se sresti, podružiti se i zabaviti se. Nadamo se kako smo raspoloženje prenijele svim učenicima škole, ali i podsjetile ih kako, usprkos popuštanju mjera, treba i dalje biti na oprezu i ostankom kod kuće i dalje čuvati sebe i druge – ističe učiteljica Ksenija Teskač. Slična su iskustva i drugih jer motivacije očigledno ima dosta.

-Svaku situaciju u životu lakše je prolaziti kao zajednica, a ne kao pojedinac. Kako mi učitelji gradimo budućnost djeci na temeljima zajednice, ovom pjesmom smo im pokušali prenijeti da je zajednica, i u teškim trenutcima, najbitnija. Da bismo djeci bili što veća podrška i motivacija u online nastavi, putem ovog videa poslali smo im poruku da mislimo na njih iako smo trenutno fizički odvojeni. Nadam se da će im ovo biti daljnji poticaj za stjecanje novih životnih znanja i vještina na malo drugačiji način.

Uvijek se rado pridružim svojoj radnoj kolegici u realizaciji njezinih ideja. Bilo je odlično. Pravi izlazak nakon 45 dana karantene – kazala je učiteljica Joana Marić. 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88