Učenicima svoje proizvode ponudili OPG Đuro Uremović iz Zagrađa i Voćarstvo Boić iz Skenderovaca, a za isporuku mlijeka nema ponuditelja

Autor: Jelenko Topić

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je ovih dana popise dobavljača koji su iskazali interes za sudjelovanje u Školskoj shemi tijekom nastavne 2020/2021. godine.

Javni poziv za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi ostaje otvoren tijekom cijele školske godine 2020/2021, te su pozvali pravne i fizičke osobe koje su registrirane za isporuku voća i povrća, te mlijeka i mliječnih proizvoda da se i nadalje prijavljuju.

Objavljeni su nazivi dobavljača koji zadovoljavaju uvjete natječaja.

Među onima u oblasti voća i povrća s područja Požeško-slavonske županije to su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Đuro Uremović iz Zagrađa koje je ponudilo jabuke, kruške, bobičasto voće i trešnje, te Voćarstvo Boić iz Skenderovaca sa jabukama, kruškama i agrumima.

Samo četiri ponuditelja zadovoljili su kriterije za sudjelovanje u ovom programu isporukom mlijeka i mliječnih proizvoda, a očigledno je da tu ponuda bilo malo što najbolje govori kakva je situacija u mliječnom sektoru i domaćem stočarstvu. Ako još dodamo da među ta četiri dobavljača nema niti jednog s područja Slavonije i Baranje, pa time ni iz Požeško-slavonske županije svaki komentar je suvišan. U isto vrijeme gasi se rad mljekare Megle u Osijeku, a nedavno je ugašena proizvodnja Mini-mljekare Biz u Buku kraj Pleternice.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »