UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE DOMAĆINI: U Projektu mobilnosti TESLA u Požegi borave učenici iz četiri zemlje /FOTO/

Autor: BST

U sklopu projekta Erasmus+ projekt TESLA, čiji je koordinator Tehnička škola Požega, ovog tjedna u Požegi borave učenici tehničkih škola iz Austrije, Estonije i Rumunjske. Projekt obuhvaća četiri mobilnosti u kojima uz učenike i nastavnike partnerskih škola sudjeluje po 6 učenika i dva nastavnika svake škole.

Ukupni proračun projekta je 97.771,00 eura, od čega je Tehničkoj školi Požega kao koordinatoru dodijeljeno 28.840,00 eura.

Sudionike projekta čiji puni naziv Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA), danas je u velikoj županijskoj vijećnici primio Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana. Uz dobrodošlicu i želju da se uz učenje ugodno provedu, upoznao ih je s osnovnim podacima Požeško-slavonske županije i njenog sjedišta. Uslijedila je zahvala gostiju i simbolično darivanje.

Kako nam je rekao dipl. inž, i prof. Hrvoje Mikolčević, zamjenik koordinatorice projekta, gosti Tehničke škole, učenici-gosti boravit će nepun tjedan dana u Požegi.

Osim boravka u školi, jer nisu sve aktivnosti predviđene u školi, oni su već posjetili Muzej Nikole Tesle u Smiljanu i Gospić i Karlovac, slijedi posjet hidroelektrani u Pleternici i pogonu proizvodnje solarnih panela, ići će i u Tehnički muzej u Zagrebu, a planiran je i posjeti tvrtki Rimac, proizvođaču električnih automobila.

Na pitanje što ovo znači za učenike, prof. Mikolčević odgovara: „ Za učenike ovo znači priliku da nauče nešto više, čime se službeni kurikulum uglavnom ne bavi, a za učenike u projektu ovo je prilika da znatno prošire svoje vidike, da putuju i vide iskustva učenika drugih škola, koja nisu toliko različita od naših. Ujedno, da steknu određenu svijest o vlastitoj vrijednosti, jer sudjelujući na takvim projektima, oni vide koliko vrijede i koliko mogu. To je najvažnije, uz dodatno znanje i učenje o „zelenim rješenjima“ i održivim izvorima energije“.

Foto: D. Mirković

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek