Učenici rešetali gradonačelnika: Što su gospodarski potencijali grada Požege? Što mislite o uniformama u školi? Hoćete li se kandidirati za gradonačelnika?

Autor: DK

POŽEGA – Danas je svoja vrata otvorila Gradska kuća u sklopu programa obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva. Dan otvorenih vrata organiziran je po treći put u namjeri da se građanima, pa i učenicima, približi funkcioniranje gradske uprave. Prigoda je to za upoznavanje prostora i uvjeta rada, ali i postavljanje pitanja gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća.

„Dan otvorenih vrata Gradske kuće“  započeo je susretom s novinarima gradonačelnika Vedrana Neferovića i predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića. Obojica su izrazila želju da gradska uprava i sva tijela grada Požege budu otvorenija za građane koji trebaju njenu uslugu te dostupnija za sve potrebne informacije.

–Brojni naši sugrađani kada imaju kakvu potrebu dolaze u Gradsku kuću, najavljuju se za sastanke, a „Danom otvorenih vrata“ želimo približiti građanima funkcioniranje gradske uprave i biti otvoreniji – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Prvi posjetitelji Gradske kuće nakon novinara bili su učenici OŠ Antuna Kanižlića. Svoje domaćine su zasuli vrlo ozbiljnim pitanjima, kao npr. Što su gospodarski potencijali grada Požege? Što mislite o uniformama u školi? Kad će biti sagrađeno autobusno stajalište u Jagodnjaku? A nisu se ustručavali pitati gradonačelnika i vrlo osobna pitanja:  Hoćete li se kandidirati za gradonačelnika? Ili Što smatrate svojim najvećim uspjehom?

 –Ovih dna očekujem da svi zainteresirani građani dođu i pitaju što ih zanima, ne samo da vide prostore gradske uprave, nego da i pitanju što ih zanima. A vrata su otvorena ne samo danas, nego i tijekom godine – rekao je predsjednik požeškog Gradskog vijeća Nino Smolčić i podsjetio da su takva nastojanja ugrađena i u zakonske obveze.

Zanimljivi susreti nastavljaju se sutra kada će Gradskukuću posjetiti učenici Kempfove, Cesarićeve i Katoličke osnovne škole te učenici Gimnazije, Ekonomske i Obrtničke škole.

Više iz kategorije