Učenici požeške Gimnazije na prijemu kod predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

Autor: D.K.

Učenici požeške Gimnazije Luka Radić (2.b) i Karlo Maček (4.c),  zahvaljujući plasmanu u finale natjecanja „Ponos domovine“, u pratnji svojih mentora, prof. Nataše Puljašić i Dragana Silukovića te ravnateljice Gimnazije, dr. sc. Vesne Vlašić, sudjelovali su na svečanom prijemu u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. 

Natjecanje Ponos domovine srednjoškolsko je natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti. Riječ je o natjecanju u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost i slično.

Nakon što su požeški gimnazijalci uspješno prošli prva dva eliminacijska kruga, plasirali su se u poluzavršnicu natjecanja u Vukovaru gdje su zauzeli prvo mjesto i time izborili odlazak u Zagreb na finalno natjecanje od 26. do 28. travnja 2018. godine. Ekipu su činili Luka Radić (2.b), Karlo Maček (4.c) i Marija Turić, sada već bivša gimnazijalka i studentica Odjela za matematiku na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U završnici natjecanja učenici su pokazali znanje i sposobnosti u trima kategorijama: teorijski dio (pisana provjera znanja), praktični (sportski dio) te rješavanje projektnog zadatka. Posebno uspješnima pokazali su se u rješavanju projektnoga zadatka te su svojom prezentacijom zauzeli prvo mjesto. U ukupnom poretku, zauzeli su 10. mjesto i vratili se u Požegu obogaćeni novim iskustvom, poznanstvima i sa snažnom željom za ponovnim sudjelovanjem.

Kruna samoga natjecanja bilo je svečano primanje u Uredu Predsjednice u subotu, 27. listopada 2018. godine kao nagrada za veliki trud koji su pokazali u svim fazama natjecanja. Tom prigodom ravnateljica Gimnazije, dr. sc. Vesna Vlašić, uručila je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović prigodan poklon te ukratko predstavila povijest i značaj požeške Gimnazije koja sljedeće godine slavi svoju 320. obljetnicu osnutka. Bila je to velika čast i za učenike požeške Gimnazije, ali i mentore i ravnateljicu.

Čestitke svima koji su sudjelovali u natjecanju i nadamo se jednakom ili još boljem uspjehu i iduće godine!

Izvor: Požeška Gimnazija

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot