Učenici Obrtničke škole Požega u aktivnostima suzbijanja elektroničkog nasilja

Autor: DK

blankPOŽEGA – Obrtnička škola Požega sudjelovala  je u Nacionalnom projektu “NOT – Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje” u organizaciji nevladine udruge „Centar za mirovne studije” iz Zagreba u kojemu je sudjelovalo 18 škola, a projekt je financiran iz programa IPA Europske unije.

Projektom su uključene škole osmislile aktivnosti kojima će skrenuti pozornost na problem nasilja među mladima. U nastavku provođenja NOT-a Obrtnička škola je provodila razne aktivnosti kako bi zajednicu upoznali sa svim dodatnim pojedinostima i nepoznanicama provodeći radionice za učenike, organizirajući gledanje filma Cyberbullying (2011), sportske aktivnosti, izradu bookmarkera, kalendara i poruka vezanih za e-nasilje te plakatiranje grada, školskog hodnika i dr.

Učenici Obrtničke škole radionice su provodili i u drugim školama, Tehničkoj, Ekonomskoj, Katoličkoj Gimnaziji, Poljoprivrednoj i Osnovnoj školi fra Kaje Adžića, Pleternica.

U planiranju i provedbi kampanje je sudjelovalo ukupno 519 učenika obrtničke škole i 249 učenika drugih škola, sveukupno 768 učenika.

Sve aktivnosti imale su za svrhu informirati i skrenuti pozornost učenika, roditelja,  nastavnika i lokalne sredine na problem elektroničkog nasilja.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića