Učenici Katoličke osnovne škole oduševljeni svojim prvim planinarskim izletom na Papuk: “Bilo je super!”

Autor: D.K.

POŽEGA – Ako još uvijek ne znate kako iskoristiti gotovo proljetno vrijeme, krenite u prirodu. Da je izlet u šumu itekako dobra odluka slažu se i školarci Katoličke osnovne škole u Požegi koji su proteklog vikenda planinarili na Trišnjicu.

Naime, u toj je školi osnovana planinarska sekcija “Pegaz” s ciljem da se djecu potakne na boravak u prirodi te upozna s njezinim ljepotama. Na prvom izletu okupilo se 19 djece, a uz vodiče, ravnatelja škole Franu Barišića i učiteljicu Josipu Petriška, potpora mladim planinarima bili su i njihovi roditelji. Nakon svete mise koju je u crkvi sv. Lovre predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, automobilima se krenulo do Velike gdje su im se pridružili planinari iz HPD Gojzerica.
Osim ugodne šetnje uz Dubočanku, djeca su naučila ponešto o samom Parku prirode Papuk, vidjeli su gdje Dubočanka izvire, a najviše su ipak uživali kotrljajući se po suhom lišću.
Na Trišnjici su mlade planinare dočekali domaćini iz HPD Sokolovac. Nakon uživancije u ljuljanju uslijedio je najzanimljiviji dio – čvorologija. I dok su neki pomalo nespretno upetljavali i raspetljavali užad, drugima je vezanje čvora itekako dobro išlo.    Pomalo umorni, ali puni dojmova, u poslijepodnevnim satima krenuli su kućama planirajući neke nove zajedničke izlete, jer kako su nam puno puta rekli “Bilo je super!”

Školska planinarska sekcija Pegaz, izlet na Trišnjicu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: