Učenici iz više županija rado se u Požegi školuju za glazbenike: “Odaziv gotovo dvostruko veći nego prošle godine”

Autor: Jelenko Topić

Na početku smo nove školske godine. U Glazbenoj školi Požega  upisi su praktički završeni premda se još može pronaći poneko slobodno mjesto.

-Odaziv za upis u osnovnu glazbenu školu tijekom prvog upisnog roka bio je gotovo dvostruko veći nego prošle godine – kaže nam ravnatelj Glazbene škole Požega prof. Alen Kovačević. Ukupno su upisana 82 učenika u Požegi, te još 25 u područnim odjelima Pleternica i Kutjevo.

-Imat ćemo još jedan naknadni upis u srijedu 15. rujna u 17 sati kada će se moći upisati učenici koji polaze 3. ili 4. razred općeobrazovne osnovne škole, a ta mogućnost postoji i u područnim odjelima – nastavlja ravnatelj Kovačević.

Kako smo saznali najviše zanimanje učenici su pokazali za učenje sviranja klavira, gitare i violine.

Kada je u pitanju Srednja glazbena škola u prvi razred upisano je 19 polaznika, a pored učenika iz Požeško-slavonske županije novi srednjoškolci dolaze iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i drugih okolnih županija. To pokazuje da požeška Glazbena škola zauzima sve značajnije mjesto za obrazovanje glazbenika na širem području kontinentalne Hrvatske.

Ove jeseni, prema sadašnjoj situaciji, još mjesta ima za upis u pripremni razred što je zapravo nadomjestak za upis učenika koji nisu polazili osnovnu glazbenu školu, a namjeravaju se kada završe dva razreda pripremnog stupnja, upisati u srednjoškolsko obrazovanje. Kako je poznato u prvi pripremni razred mogu su upisati osnovci koji polaze sedmi ili osmi razred redovnih osnovnih škola.

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]