Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Učenici i učitelji iz Portugala, Španjolske, Turske, Grčke i Poljske u posjetu požeškoj Gradskoj kući

PRIJE 3 GODINE
TEKST: pozega.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Učenici i učitelji iz Portugala, Španjolske, Turske, Grčke i Poljske u posjetu požeškoj Gradskoj kući Požega.eu | Učenici i učitelji iz Portugala, Španjolske, Turske, Grčke i Poljske u posjetu požeškoj Gradskoj kući

PRIJE 3 GODINE
TEKST: pozega.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ od 2019. godine uključena je međunarodni projekt „Život s vrijednostima“ u sklopu Erasmus + projekta, koji obuhvaća razmjenu i mobilnost učenika i učitelja. Partnerske zemlje na ovome projektu su Portugal, Španjolska, Turska, Grčka, Poljska i Hrvatska.

Nakon neizvjesne 2020. godine učenici i učitelji vratili su se Erasmus + aktivnostima i postojećem projektu koji je zbog epidemije korone bio kratko obustavljen. Premda se mobilnosti nisu održavale kroz 2020. godinu učitelji i učenici sve su svoje aktivnosti održavali online susretima na platformi eTwinninga, razmjenom ideja i virtualnim druženjima.



Do sada su provedene dvije mobilnosti, u Španjolsku i Grčku, a od 7. do 13. studenog domaćin je naša Cesarićeva škola. U sklopu predviđenih ovotjednih aktivnosti organiziran je i posjet Gradskoj kući. Prigodnim riječima, u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavić i svoje osobno goste je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

Tema projekta odnosi se na poticanje i razvoj poželjnih društvenih vrijednosti kao temelju razvoja europskog društva, točnije svaka država članica obrađuje putem aktivnosti u svojoj zemlji po tri društvene vrijednosti: zahvalnost, jednakost, prijateljstvo, poštovanje, skromnost, pravdu, odanost, ljubaznost, samopoštovanje…Kroz aktivnosti učenici uče koristiti svoje vještine konverzacije i sporazumijevanja na engleskom jeziku, upoznaju školske sustave, sličnosti i različitosti među zemljama partnerima, predstavljaju svoju školu i svoju domovinu kroz susrete, radionice, igre, posjete kulturnim i sportskim ustanovama zemalja članica.

Mobilnosti učenika i učitelja očekuje se u 2022. godini u Portugalu, Poljskoj i Turskoj.









Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.