Učenici Cesarićeve škole posjetili Eko park Krašograd u slikovitom mjestu Bratina /FOTO/

Zna li tko kako se muze krava, kako se zove mladunče jelena i košute, kako uhvatiti majmuna Bananka itd. itd . – sve je to dio edukativnih aktivnosti i igara kojima su se učenici petih razreda Osnovne škole Dobriše Cesarića zabavljali i učili u Eko parku Krašograd.

U zelenilu eko parka udaljenog oko 50 km od Zagreba sadržajno su proveli dan: bilo je tu vožnje vlakićem, čamcem po jezeru, a i jedno neobično natjecanje. Možda pomišljate da djeca ne znaju kako se muze krava, ali i u tome su snašli, čak i oni koji još nikada nisu kravi prišli blizu. Ova koju su muzli bila je samo naslikana.

Eko park Krašograd  se nalazi  u malom slikovitom mjestu Bratina, oko 50-etak  km od Zagreba. Prekrasna priroda, različite životinje, prostor od oko 500 kvadratnih kilometara idealan je za aktivni odmor od gradskog ambijenta. Cijeli eko-park uključuje kuće s apartmanima, bungalove, kapelice, dva jezera, bazene, dječja igrališta, sportska igrališta, farmu i obradive poljoprivredne površine s raznim usjevima. U sklopu objekta nalazi se mali zoološki vrt za djecu.

U Eko-parku uživali su i „Cesarići“, od razgledanja i druženja sa životinjama, do različitih natjecanja u kojima su neki osvojili i diplome. Kako svaka priča ima i drugu stranu, tako su učenici nažalost dobili i pravu poduku iskustvom o tome kako treba čuvati svoje stvari, a da se ne ostane bez njih.

Dan je zavšio: U potrazi za izgubljenim gradom –  kako glasi naslov filma u Arena centru. Jer, za kino smo uvijek, kao za odmor i razonodu.

0 Comment