Ubiru plodove ali u tuđim voćnjacima

POŽEGA – Jesen je vrijeme ubiranja plodova, no posljednjih godina sve češće i za one koji nemaju zasađenu doslovno nijednu voćku niti su ikada ozbiljnije zasukali rukave.

U nekim slučajevima drskosti nema kraja. Lopovi naime, ovih dana dolaze na svoje, a kradu sve što im dođe pod ruku. Još pamtimo slučaj krađe nekoliko tona jabuka na pakračkom području gdje počinitelj nikad nije pronađen. Ovih je dana u blizini Požege bila i krađa šljiva u jednom voćnjaku koji je slučaj prijavljen policiji, a jedan nam je naš čitatelj dojavio da je ostao bez ne baš male količine jabuka. Velike probleme imaju voćari na području Požeštine, a najnoviji je slučaj krađa lješnjaka u selu pokraj Požege.

– Obišla sam voćnjak u subotu predvečer. Sve je bilo u redu. U nedjelju sam došla ponovno i vidjela tragove automobila duž cijelog voćnjaka koji se proteže na nekoliko hektara pa sve do kuće. Oko voćaka je trava ugažena, a našla sam ostatke otrgnutog voća pod njima – prepričava nam čitateljica i vlasnica voćnjaka u selu pokraj Požege.

Kako nam naša čitateljica prepričava niša joj drugo ne preostaje već slučaj prijaviti policiji jer prema svemu sudeći nisu male količine lješnjaka koje su otuđene, a cijena po kilogramu nije zanemariva.

Što će policija poduzeti i hoće li lopovima nazočnost policije biti dovoljna da odustanu od svojih nauma, ostaje da vidimo. Ako se unatoč tome ponovno drznu krasti, zasigurno postoje zakonski načini da ih se u tome spriječi.

U krajnjoj liniji, selo sve zna pa tako i tko je lopov među njima koji će sutra tako posegnuti i za imovinom nekog od svojih susjeda.

/Foto: čitateljica/

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

0 Comment