U župi sv. Lopolda Mandića „Hollywin – Svetost pobjeđuje“ (foto galerija)

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U organizaciji  mladih iz župe sv. Leopolda Mandića sinoć je održano bdijenje mladih uoči svetkovine Svih svetih „Hollywin – Svetost pobjeđuje“! Time se želi dati do znanja kako u današnjem vremenu svetost može biti mladima nešto što nije daleko i nedostižno. Htjeli su pokazati kako nasuprot poganskih običaja stoji zajedništvo i druženje i kako mladi mogu zajedno rasti i izgrađivati se u vjeri.

vlč. Tihomir Bilešić

-Cilj okupljanja mladih je taj da se nekako u njima probudi svijest i značenje svetkovine Svih svetih i da pokušaju ne letjeti za amerikanizacijom. Naši dragi pokojni zaslužili su da kod Boga budu proslavljeni kao sveti što i mi želimo za njih prožeti kroz molitvu i pjesmu – rekao je vlč. Tihomir Bilešić, župni vikar u župi sv. Leopolda Mandića.

Bdijenje je započelo euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Milan Krišto, župnik župe Duha Svetoga u Požegi i gvardijan franjevačkog samostana u Požegi, u zajedništvu s domaćim župnikom Jozom Jurićem i ostalim svećenicima i đakonima iz požeških gradskih župa. Predslavitelj je u propovijedi pozvao mlade da budu u današnjem svijetu svijetlost svijeta i sol zemlje, jer samo tako će moći svjedočiti Božju ljubav.  Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je predstavljanje župa. Mladi župe sv. Ivana Krstitelja iz Vidovaca i župe Duha Svetoga u Požegi predstavili su se s po dvije duhovne pjesme, dok su se mladi iz župe sv. Terezije Avilske predstavili scenskim prikazom „Svetost pobjeđuje“, a mladi župe sv. Leopolda Mandića iz Požegem predstavili su se scenskim prikazom o životu i djelovanju blaženog Alojzija Stepinca.

Program je završen euharistijskim klanjanjem koje je predvodio župni vikar župe sv. Leopolda Mandića, Tihomir Bilešić nakon kojeg je uslijedilo druženje u prostorima župne kuće.

no images were found

Komentiraj: