U zadnji tren spašeni iz požara: Polupokretna starica sama uspjela izići iz plamteće prostorije, muža spasila rođaka

Autor: DK

Samim je čudom 77-godišnjakinja, koja je inače gotovo nepokretna, uspjela izići iz ljetne kuhinje u Ljeskovici koju je, najvjerojatnije zbog plina, zahvatila vatra i u kojoj su u tom trenutku bili ona i njezin 80-godišnji suprug.

– Čula sam da netko zove u pomoć i istrčala odmah van. Vidjela sam da preko kod susjeda gore ljetne prostorije, a pred kućom je bila 77-godišnjakinja. Čudom je uspjela pobjeći iz prostorije koju je već zahvatila vatra jer je gotovo nepokretna. Znala sam da s njom živi i njezin 80-godišnji suprug i odmah sam pojurila u kuću da ga spasim – prepričava rođaka starog bračnog para koji je umalo nastradao u svom domu.

Susjedi su odmah pozvali hitnu pomoć i vatrogasce, a širenje vatre na preostali dio kuće spriječili su vatrogasci JVP Požeško-slavonske županije, DVD-a Čaglin i Ljeskovica, koji su se u veoma kratkom roku pojavili s četiri vozila i 17 operativaca.

Kako doznajemo, muškarac je u trenutku spašavanja bio dezorijentiran, najvjerojatnije od šoka koji je doživio. Na svu sreću vozilo hitne medicinske pomoći bilo je u neposrednoj blizini jer je došlo na jednu drugu intervenciju u Dom za starije osobe te je po prioritetu medicinska ekipa pružila liječničku pomoć 80-godišnjaku kojeg je prevezla na dajnje liječenje u Opću županijsku bolnicu Požega. Ubrzo je stiglo i drugo vozilo hitne medicinske pomoći koje nastavilo s postupanjem u Domu za starije osobe.

Slobodno se može reći da je tragedija mogla biti daleko veća da nije bilo prisebne rođake i susjeda ali i brze intervencije tamošnjih vatrogasaca koji su spasili obiteljsku kuću od požara.

Po dovršetku očevida bit će poznati detalji uzroka požara.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: