U vježbi „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ dokazana visoka spremnost vatrogasaca i drugih žurnih službi /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Održana je vježba „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ u kojoj su sudjelovali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, DVD-a Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Policijske postaje Požega te ravnateljstvo Civilne zaštite – Civilna zaštita Požega i Javna ustanova Sportski objekti Požega.

Vježba je provedena s ciljem postizanja novih sposobnosti te poticanja izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, provjere procedura i planova postupanja, koordinacije pojedinih sudionika zaštite i spašavanja, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja, provjere samodostatnosti glede logistike u specifičnim uvjetima, specijalističke opreme gotovih operativnih snaga i provjere osposobljenosti za rukovanjem specijalističkom opremom te podizanje razine informiranosti stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja.

-Grad Požega organizator je vježbe koja se danas odvila na požeškim Gradskim bazenima. Znamo da ovdje imamo opasne tvari koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. U vježbi su sudjelovale operativne snage zaštite i spašavanja – ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega i Zavod za hitnu medicinu. Iznimno smo zadovoljni brzinom, aktivnošću i svim djelovanjima koje su naše snage prezentirale. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=257822]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: