Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

U Tjednu psihologije održana druga edukacija ʼPoMoZi Daʼ u Požeško – slavonskoj županiji

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: N.B.
FOTO: N.B.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | U Tjednu psihologije održana druga edukacija ʼPoMoZi Daʼ u Požeško – slavonskoj županiji Požega.eu | U Tjednu psihologije održana druga edukacija ʼPoMoZi Daʼ u Požeško – slavonskoj županiji

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: N.B.
FOTO: N.B.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U prostoru Odgojno – obrazovnog centra Požeške biskupije od 21. – 23.veljače 2024. godine održala je druga trodnevna edukacija napredne razine programa zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih (PoMoZi Da) na području Požeško- slavonske županije.


Napredna razina je praktična i iskustvena nadogradnja  i integracija teorijskoga znanja usvojenoga u sklopu osnovne razine putem digitalnih platformi Agencije za odgoj i obrazovanje, radioničkog je tipa usmjerena na usvajanje vještina psihološke prve pomoći, a ciljevi edukacije su pomoći odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim i srednjim školama da budu osobe od povjerenja i podrške i da, kada je to potrebno, na primjeren način upute učenike na traženje pomoći, kao i doprinijeti stvaranju podržavajuće školske okoline u kojoj su odrasli važan dio očuvanja i zaštite mentalnog zdravlja učenika i učenica.


Nositelj edukacije je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz financijsku podršku UNICEF-a, a provodi je županijski voditeljski tim psihologinje Ana Matković i Nikolina Bodolović.


Polaznici edukacije su učitelji, nastavnici i stručni suradnici iz katoličkih škola Požeške biskupije.


Osnaženima u komunikacijskim vještinama i usmjerenostima na odnose u primjerenijem pristupanju problematici mentalnog zdravlja kod djece i mladih djelatnicima katoličkih škola ova edukacija će doprinijeti u njihovoj misiji nastojanja u izgradnji cjelovitih osoba.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.