U tijeku je obnova i Društvenog doma u Blacku – bit će obnovljen do rujna ove godine /FOTO/

U sklopu sveobuhvatne energetske obnove zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice, gradonačelnica Antonija Jozić sa suradnicima, zamjenikom Domagojem Katićem i direktoricom pleterničkog Poduzetničkog inkubatora Marijom Šarić obišla  je danas gradilište Društvenog doma u naselju Blacko.

U tijeku je provedba projekta “Energetska obnova zgrade Društveni dom Blacko na adresi Blacko 36, Pleternica” KK.04.2.1.04. 0150. Ukupna vrijednost projekta je 599.624,24 kuna, a EU sufinanciranje iznosi 355.470,76 kuna.

Zgrada Društvenog doma u naselju Blacko, ruševna i neugledna smještena u sjeni stabala i nije bila na korist mještanima ovog naselja, kaže nam gradonačelnica Antonija Jozić.

-Ovaj projekt prijavljen je stoga na natječaj vezan za energetske obnove. U samoj su završnici radovi na energetskoj obnovi ovog objekta, vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna. Izvođač radova je lokalna tvrtka “Gradnja Zeljko”, a na zgradi je izmjenjena stolarija, postavlja se nova fasada, novo krovište te potrebne izolacije prema tlu te je ugrađen kotao na pelete. Radovi će biti završeni do rujna ove godine – pojasnila je gradonačelnica.

Vrijednost radova je oko 450 tisuća kuna, no projekt u sebi sadrži i dio troškova koji se financiraju iz EU fondova, a riječ je o promidžbi projekta, upravljanu projektom te tehničkoj dokuntaciji i energetskom pregledu nakon same obnove.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259040]

0 Comment