U subotu veliki dan za „Požešku crkvu“

POŽEGA – Po prvi će puta u svojoj 17-godišnjoj službi požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zarediti sedmoricu đakona, u jednom danu, čime se značajno jačaju duhovna zvanja jedne mjesne crkve sa toliko ređenika.

Đakonski ređenici 2014. sa biskupom Antunom Škvorčevićem i vlč. Josipom Krpeljevićem

Tako će u subotu, 27. rujna pod svečanom svetom misom u 11,00 sati u Katedrali sv. Terezije Avilske biti zaređeni za đakone, Marko Čubelić iz župe Suhopolje, Roko Ivanović iz župe Đulovac, Krunoslav Juraković iz župe Zapolje, Oliver Kranjčić iz župe Uljanik, Ljubiša Krmar iz župe Staro Petrovo Selo, Robert Kupčak iz župe Stari Gradac i Krunoslava Siroglavića iz župe Oriovac.

Ovom svečanom činu prethodio je višegodišnji boravak u bogoslovnim sjemeništima izgrađivajući svoj intelektualni i duhovni život da bi na koncu završili i fakultet, neki od budućih ređenika u Hrvatskoj a neki u Rimu, i tako stekli sve ono što je propisano da bi svaki pojedinac mogao pristupiti tom svetom činu.

Kako bi kandidati za primanje svetog reda još više spoznali važnost i odgovornosti koju preuzimaju na sebe biskupov delegat vlč. Josip Krpeljević pripremao ih je kroz petodnevnu duhovnu pripravu koja je održana u Domu sv. Augustina u Velikoj.

Na uočnicu ređenja, sutra, u petak navečer, 26.rujna s mladima grada Požege ređenici će sudjelovati na molitvenom bdijenju u Katedrali. Na sam dan ređenja očekuju se brojni hodočasnici iz svih sedam župa novoređenika koji će sa svojim župnicima doći i iskazati zahvalnost Nebeskom Ocu za sva dobra koja im daje kroz njihove sinove njihovog kraja.

Budući da je na dan ređenja ujedno i 17. obljetnica uspostave Požeške biskupije i svetkovina Obljetnice posvete Katedrale održat će se i Biskupijski dan, na kojem će sudjelovati svi svećenici i vjeroučitelji te voditelji i članovi pojedinih povjerenstava i crkvenih udruga. Program će započeti u Katedrali u 9,30 sati s predstavljanjem pastoralnog plana za školsku godinu 2014./2015. U nastavku je od 11 sati zajedničko euharistijsko slavlje sa đakonskim ređenjem i dodjelom biskupijskim medaljama s poveljom zahvalnosti zaslužnim vjernicima.

(Foto: pozega.eu i pozeska-biskupija)
0 Comment

Send a Comment