U srijedu i četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Hrvatski zavod za tranfuzijsku medicinu u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Požega u ovoj godini započinje sa akcijom dobrovoljnog davanje krvi. Akcija će se održati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega, Osječka 12, u srijedu i četvrtak, 4. i 5. velkače od 10,00 do 18,00 sati. Pauza je između 14 i 14,30 sati.

U 2014. godini u organiziranim akcijama ukupno je prikupljeno 2.011 doza krvi to je značajna brojka za jednu manju organizaciju kao što je Gradsko društvo Crvenog križa u Požegi. Za očekivati je da će ove godine biti prikupljeno više doza što će biti od velike pomoći onima koji budu u određenom trenutku u potrebi.

Krv mogu darovati sve osobe između 18 i 65 godina dobrog zdravlja. Žene mogu darovati krv svaka 4 mjeseca, dok muškarci svakih 3 mjeseca.

Darivanjem krvi spašavaju se ljudski životi, kontrolira svoje zdravlje, primaju priznanja Hrvatskog Crvenog križa, a za 35 darivanja muškarci i 25 darivanja žene, oslobađaju se plaćanja participacije za zdravstvenu zaštitu.

 (Foto: arhiva, pozega.eu)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: