U sportska natjecanja treba unijeti plemenitost, dobrotu i poštovanje jednih prema drugima

Autor: D.K.

POŽEGA – Susretom i molitvom u crkvi sv. Lovre u Požegi započela je Katolička malonogometna liga Požeške biskupije koju je otvorio požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević.

vlč. Nikola Legac, voditelj Katoličke malonogometne lige u Požeškoj biskupiji

-Za sudjelovanje u katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije prijavilo se trinaest ekipa koja evo danas, nakon susreta i molitve u crkvi sv. Lovre započinje na sportsko-rekreacijskom centru Požega. Danas će se odigrati prva dva kola, a svaku narednu subotu će se do kraja svibnja naredne godine odigravati utakmice u drugim mjestima odnosno župama u Požeškoj biskupiji. Naredne će se utakmice održavati prema naknadno utvrđenom rasporedu što ovisi i raspoloživosti dvorana, a svakako će se kao i prijašnjih godina susreti održavati u Orahovici, Pleternici, Velikoj, Starom Petrovom Selu i drugim mjestima prema dogovorima sa ravnateljima osnovnih škola koje imaju dvorane. Pobjednik iz svake biskupije ide na državnu završnicu odigravanja u Dubrovnik – istakao je vlč. Nikola Legac, voditelj Katoličke malonogometne lige u Požeškoj biskupiji.

msgr.dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

Biskup Škvorčević je prilikom susreta s nogometašima postavio pitanje treba li Crkva organizirati nogomet ili se ona treba samo Bogu moliti.

-Sve ono što koristi čovjeku i što je dobro za čovjeka, a sport je koristan za njega dobro je da to Crkva promiče osobito s časnog naslova. Radujem se da ste se opredijelili i da započinjete s malonogometnom ligom – uvodno je rekao biskup Škvorčević i naglasio kako je dobro što je susret započeo baš u crkvi sv. Lovre jer ta crkva pamti osam stoljeća u kojoj su se okupljali mladi povezani s gimnazijom i akademijom i davnim godinama.

Duhovni nagovor je pročitao vlč. Krunoslav Juraković na kojeg se biskup nadovezao i protumačio ono bitno što je u poslanici naglasio sv. Pavao.

-Sv. Pavao je naglasio kako je dobro natjecati se i da je to dobro te da je čovjek zanimljivo biće kojem nije svejedno da li on gubi ili pobjeđuje. Svi mi odemo u sportska natjecanja i idemo ne da bismo izgubili već da bi pobijedili. A što ćemo onda kada izgubimo? Rastužiti se i ražaliti što smo izgubili. Moramo shvatiti da je sport važan i zato da bismo izgubili jer i to treba znati. Možemo i trebamo izgubiti, a to nas treba podsjetiti da uvijek ne dobivamo sve bitke. Onaj koji samo želi pobijediti u životu taj je dosta sebičan. Sport je vježbanje sebe u dimenziji poniznosti skromnosti. Svoj život trebamo shvatiti kao trkalište. U nama je negdje upisano da trebamo pobijediti pa je sport samo znak one istine o nama da mi nismo stvoreni za izgubit bitku već za pobijetit. U kome se pobjeđuje životna bitka to svi znamo, to nije u bilo kome, nema dovoljno onih moći s kojima se pobjeđuje na životnoj razini. Jedino je Isus Krist pobijedio smrt. Tako i vi mladi sportaši razmišljajte o onoj konačnoj pobjedi. U sportska natjecanja treba unijeti plemenitost, dobrotu i poštovanje jednih prema drugima koja ne smije biti popraćena vulgarnostima – zaključio je na obraćanju mladim nogometašima biskup Škvorčević.

U malonogometnoj ligi natjecati će se župe koje su već danas u dva kola odmjerile snage,  Župa SKENDEROVCI, DEŽANOVAC, LUKAČ, BRODSKI STUPNIK, BOKŠIĆ, ĐULOVAC, sv. Leopold Mandić – POŽEGA, Kolegij požeške biskupije, Župa VETOVO, PLETERNICA, VELIKA i sv. Terezije Avilske – POŽEGA.

no images were found

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot