U požeškom SDP-u su velike frakcije i vode se borbe oko nasljednika sadašnjih čelnika!?

Autor: D.K.

IMG_0472 - CopyPOŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u požeškom HDZ-u uz predsjednika Gradske organizacije Antu Šolića bio je nazočan i njegov zamjenik Vedran Neferović te član predsjedništva Darko Puljašić. Na tiskovnoj konferenciji bilo je riječi o umrežavanju državnih institucija u jednu opasnu tvorevinu, kako je uvodno rekao Ante Šolić, koja ima “iznimno opasne namjere”.

-Tu tvorevinu nazvao bih paukova mreža. Budući da su dijelovi te mreže, iz onoga što je vidljivo svima koji malo bolje promotre događanja u našem gradu, u posljednje tri do četiri godine, Porezna uprava i nekoliko ustanova za socijalnu skrb, čak i neka državna i javna poduzeća, situacija je time opasnija i ozbiljnija. Nisam poklonik igara na sreću no imam saznanja da je dio mreže došao i do državne lutrije s tendencijom širenja i prema susjednim županijama, posebice Brodsko-posavskoj županiji. Ono što me kao građanina, a posebice kao predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, zabrinjava jesu sumnje i određena saznanja da je ta paukova mreža zahvatila pravosudni sustav. To je ono što je ustvari najopasnije – rekao je Ante Šolić i zapitao, tko je pauk, tko dirigira, upravlja i plete mrežu koji na njegov nalog moraju ići u akciju i napadati druge, optuživati, javno se blamirati pa čak i prijetiti.

-To u zadnje vrijeme vi primjećujete kroz tiskovne konferencije. Ne znam pouzdano tko je pauk, no ako dobro razmotrimo sve navedene navode imam dojam da se radi o SDP-ovoj paukovoj mreži u našoj županiji s tendencijom širenja i na ostale županije, posebno na Brodsko-posavsku županiju – dodao je Šolić i naglasio kako se nameće zaključak da bi pauk trebao biti netko iz crvenog tabora, netko tko je dobio najviše mjesto u partijskoj hijerarhiji, možda smozvani ratni veteran, koji Domovinskog rata nije niti vidio, u čega nisam baš siguran iz razloga jer se, prema određenim saznanjima, u požeškom SDP-u vode velike frakcije i borbe oko nasljednika njihovih sadašnjih čelnika.

-Veliko je pitanje koliko još uvijek situaciju drži pod kontrolom taj samozvani ratni veteran kojeg Domovinskog rata nije niti vidio. Svima je jasno da poslije ovih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj dolazi do smjene Hrvatske vlade ali će doći i do smjene u vodstvu požeškog SDP-a. To podržavam jer gubitnike treba mijenjati ako već nisu dovoljno veliki da sami priznaju poraz i odu. Prije nego se to dogodi vrlo brzo će biti slomljena i ta paukova mreža o kojoj sam danas ponešto rekao. Možda se činila čvrsta u jednom trenutku, no danas je sve tanja i samo je pitanje kada će biti slomljena i kada će se raspuknuti kao balon od sapunice. To će doći vrlo brzo, možda ćemo sačekati nekoliko tjedana – ističe Šolić i dodaje kako se u toj “paukovoj mreži radi” o institucijama i ustanovama među kojima je Općinski sud Požega, Državno odvjetništvo, Državna uprava Požeško-slavonske županije, Porezna uprava, Zavod za javno zdravstvo, FIN-a, Hrvatska lutrija, Zatvor i Veleučilište u Požegi.

Šolić se zapitao i kako je u Odbor za veterane SDP imenovao lažnog branitelja iz čega proizlazi da se omalovažava Domovinski rat, te je najavio kaznenu prijavu koju će javno potpisati a teška je 11 milijuna kuna.

Na tiskovnoj se konferenciji novinarima obratio i zamjenik predsjednika požeškog HDZ-a Vedran Neferović koji se odmah na početku osvrnuo na Zdravka Ronka i njegove tiskovne konferencije na kojima je optuživao Neferovića iznoseći činjenice kako se nakon “policijske potrage za trupcima” prvi drvosječa “izlagao”.

-Mene samo zanima, bez obzira o kome je ova usporedba bila na jedno zanimanje. Ako je to bilo upereno u pravcu Gradske uprave i mene osobno onda ću reći jednu stvar. Da li je vama poznato da je načelnik Policijske uprave u Požegi gospodin Dasović smijenjen. Da li imate tu informaciju? Ja ću ga sad nazvat da ga pitam pred vama da li je on smijenjen i da li se od sada i od kada se nose iskazi inspektora koji obavljaju razgovore sa građanima u SDP, jer me žarko zanima ta izjava – ističe Vedran Neferović koji je u međuvremenu stupio u telefonski kontakt s načelnikom Policijske uprave požeško-slavonske Dariom Dasovićem te ga u jednom trenutku stavio i na zvučnik mobitela kako bismo mogli čuti njihov razgovor na te okolnosti, oko nošenja iskaza u SDP, koje su prikupili inspektori kao i o drugim pojedinostima vezanim za takve slučajeve.

Neferović se osvrnuo i na određene sprege na požeškom sudu i na određene pojedinosti iz 2005. godine kada je Zdravko Ronko bio u sukobu interesa vezano za primanje naknade u Tekiji dok je bio predsjednik Skupštine. Neferović je govorio o prenošenju određenih prava na sina Zdravka Ronka, koji je inače sudac na Općinskom sudu u Požegi, nad tvrtkom Primo Ronchi u koje je prijenose bila uključena i odvjetnica Sandra Pavić.

-Mene sad zanima jedna stvar. Ja sam kao stranka u postupku tražio izuzeće na Općinskom sudu u mom predmetu od suca Damira Ronka. Meni je odgovoreno da Damir Ronko u svojoj izjavi navodi da nije opterećen političkim uvjerenjima niti privatnog tužitelja niti svog oca, privatni tužitelj sam ja, tako da su navodi u svezi toga ne utemeljeni jer sam tražio izuzeće. Predsjednica suda je u svome obrazloženju rekla da činjenica da je otac raspravnog suca politički suparnik tužitelja te da su isti međusobno podnijeli kaznene prijave da to nema nikakve veze zbog utjecaja na objektivan rad raspravnog suca. Možda nisu vezani nikakvim odnosom osim poslovnog! Zanima me da li stranke koje dolaze na požeški sud, a na suprotnoj strani imaju suca ispred sebe Damira Ronka a odvjetnicu Sandru Pavić kao drugu stranku u postupku, da li su svi u ravnopravnom položaju – istakao je i zapitao se Vedran Neferović koji se osvrnuo i na slučaj zaposlenika Gradske uprave Dinka Štetića koji je osuđen pravomoćnom presudom suca Damira Ronka zbog davanja lažnog iskaza zbog čega je Štetić izgubio posao u Gradskoj upravi po izvršenoj cjelovitoj kontroli Ministarstva uprave, koja je vršena na razini cijele RH.

-Naravno da tata i sin, Zdravko i Damir, koji žive u istom kućanstvu vjerojatno o tome nikada nisu razgovarali i da se o tome ništa nije znalo. To dovoljno govori da sve ono što se događa na prostoru Požege u sudstvu i policiji te ako načelnik policije demantira sve ovo što je rečeno onda ću vjerovat da postoji zakon i pravda. Ukoliko me demantiraju onda zaista naše sumnje neće moći nitko više otkloniti. Ovo nije prvi slučaj, na ovakav način si netko uzima za pravo manipulirati određenim službama, od sudstva do policije u gradu Požegi – zaključio je Neferović.

Na kraju tiskovne konferencije Ante Šolić je naglasio kako je paukova mreža u pravosuđu posebno pustila svoje krakove.

 

 

 

Više iz kategorije