U Pleternici brojna sportska, kulturna i gospodarska događanja

Autor: DK

PLETERNICA – Od subote, 13.lipnja pa sve do kraja ovog mjeseca u Pleternici će se održati brojna već tradicionalna događanja uz uvođenje novih za koja se očekuje da će prijeći u tradiciju, čime se želi obogatiti sadržaj zbivanja u mjesecu lipnju koji je mjesec, može se slobodno reći, “rezerviran” za grad Pleternicu.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternic

-Lipanj u Pleternici obiluje događanjima što je vidljivo u rasporedu kojeg smo pripremili. Po 23. puta Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ koji će se održati već ovoga vikenda, 13.i 14. lipnja od 20 sati na Stadionu malih sportova. Na prvoj večeri nastupiti će 14 izvođača dok će na drugoj biti njih 17 nakon kojeg će festivala biti koncert Tamburaškog sastava Posegana – istakla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je naglasila kako će odmah tjedan iza toga biti tri događanja, u petak, 19.lipnja biti će tradicionalna Fišijada, u subotu 20.lipnja tradicionalno gostovanje NK Dinama iz Zagreba dok će se 21.lipnja biti Smotra folklora i izložba rukotvorina.

Uz ovogodišnju “Fišijadu”, 19.lipnja, od 17 sati, biti će po prvi puta organizirani “Dani sira” koju manifestaciju organizira Udruga malih mljekara na čelu sa vlasnikom Mljekare BiZ na kojoj se očekuje petnaestak izlagača sira. Biti će mogućnost kušanja sira a stručno povjerenstvo će ocjenjivati sireve za što će se onima najboljima dodijeliti medalje i plakete.

Po peti puta biti će nogometna utakmica na kojoj će zaigrati NK Dinamo iz Zagreba i NK Slavija iz Pleternice. Nogometaši Dinama svoje pripreme za plasman u EU lige započinju u Pleternici. Utakmica započinje u 18 sati na kojoj se očekuje veliki broj gledatelja kao i svake godine.

-Smotra floklora LIDAS zajedno sa Izložbom rukotvorina održat će se u nedjelju. Povorka ulicama Pleternice kreće u 16 sati a nastupi folklornih skupina biti će od 18 sati na kojem će nastupiti 17 društava iz cijele RH – dodaje gradonačelnica Jozić naglašavajući i održavanje Malonogometnog turnira s mantinelom kojeg organizira NK Slavija koji će se održati od 23 do 26.lipnja što će se odigravati u večernjim satima na Stadionu malih sportova.

Zadnji vikend u lipnju, 26., 27. i 28.lipnja, rezerviran je za trodnevni tradicionalni Međunarodni konjički turnir uz kojeg će se po prvi puta organizirati Sajam gospodarstvenika “PUZZLA” koje se održavanje planira 27.lipnja od 10 sati na prostoru Hipodroma.

-Želja nam je da na sajmu PUZZLA (pleterničani udruženo zajednički za lokalne akcije) predstavimo poduzetnike, obrtnike i OPG gospodarstva sa područja grada Pleternice na kojem bi sajmu promovirali “Pleterničku korpu” koju smo prezentirali već kroz neke druge manifestacije. Pleternička korpa je isključivo sa proizvodima sa pleterničkog područja bilo da se radi o prehrambenim proizvodima ili suvenirima – zaključuje gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Posebnost ovogodišnjeg Međunarodnog konjičkog turnira je što se u odnosnu na prošlu godinu gotovo duplo povećao broj vozača tako da se ove godine očekuje njih 30 među kojima će biti i dvije žene vozačice koje dolaze iz Estonije i Mađarske dok vozači dolaze iz Amerike, Austije, Mađarske, Slovenije i domaći iz Hrvatske.

Međunarodnim konjičkim turnirom završavaju se manifestacije u lipnju koje doista obiluju brojnim događanjima u Pleternici na što su svi pozvani da dođu i da posjete neke od brojnih najavljenih događanja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: