U petak i subotu javnozdravstvene akcije u Velikoj, Zagrađu i Bučju

Autor: D.K.

VELIKA / BUČJE / ZAGRAĐE – Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar u sklopu projekta Zdravlje svima, financiranog od strane Ministarstva zdravlja i Požeško – slavonske županije, organizira nekoliko javnozdravstvenih događanja za opću populaciju.

U planu je mjerenje krvnog tlaka i glukoze (šečera) te vršenje određenih o stilovima zdravog života i rizicima moždanog udara. Hodogram aktivnosti članova i volontera Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar je slijedeći:

petak 22.svibnja 2015. godine od 10 do 12 sati štand u Velikoj (Mala tržnica) mjerenje GUKa i RR i anketiranje (kratka CVI anketa)

subota 23.svibnja 2015. godine od 11 do 15 sati u Zagrađu i Bučju, od kuće do kuće, anketiranje i mjerenje RR i GUKa.

Ivan Vukoja, dr.med., predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar

-Svi će se zainteresirani, osim uvida u trenutno zdravstveno stanje, imati priliku posavjetovati s educiranim članovima Udruge, liječnicima i studentima medicine, od kojih će moći dobiti sve podrobnije informacije ali i savjete vezane za zdravstveno stanje i ono što bi trebali eventualno poduzeti – naglasio je Ivan Vukoja, dr.med., predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Udruga narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ osnovana je 12. siječnja 2009. godine u prostorima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i djeluje u uskoj suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, točnije Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“. Cilj udruge je okupljati studente medicine, mlade liječnike te ostale studente i akademske građane čije je djelovanje usko vezano uz promicanje narodnog zdravlja, svijesti o važnosti zdravlja i prevenciji bolesti.

(Foto naslovnica: ilustracija, pozega.eu)

 

Više iz kategorije