U PETAK 27.HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA: Planetarna popularnost požeške „Jedne minute“

Autor: DK

Na ovogodišnjem 27. hrvatskom festivalu jednominutnih filmova predstavit će se 60 novih filmova iz 43 zemlje svijeta, koje je ocjenjivački sud odabrao u konkurenciji između njih 408. Jedna minuta dobiva sve više na popularnosti diljem svijeta, tako se ove godine za Grand Prix natječu po prvi puta autori iz Vijetnama, Kube i Novog Zelanda.

-Ove godine u konkurenciji je više dokumentarnih filmova nego što smo ih imali ranije – rekao je Željko Balog, direktor festivala, kojem popularnost ne jenjava 27 godina.

Oganizator je GFR FILM VIDEO Požega, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice kulture, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, uz potporu gradova i općina. Osim što je najstariji, festival je jedinstven u svijetu. Tako je prigodni tekst o njemu objavio i putni časopis Croatia Airlines-a, u kojem će svaki njegov putnik dobiti informacije o Jednominutnoj filmskoj čaroliji u Požegi.

-Sretan sam što se na našem središnjeg trgu vijore zastave svijeta, zemalja iz kojih dolaze autori filmova. To je jedno veliko bogatstvo na kojem trebamo još poraditi , ideja koja promovira i naš grad, što moramo dodatno kapitalizirati. To je bogatstvo koje nismo dovoljno iskoristili – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić, na predstavljanju ovogodišnjeg festivala.

Program festivala počinje u srijedu izložbom fotografija Julije Obraztcove : Rusija – grad i selo, dok je projekcija filmova u petak, 31. svibnja u Gradskom kazalištu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »