U Pariz stiže i Peugeot 208 GTi 30th Anniversary

Autor: R.K.

U Pariz stiže i Peugeot 208 GTi 30th Anniversary (foto)

Nakon Goodwooda slavljenički Peugeot 208 GTi 30th Anniversary pojavit će se i na salonu automobila u Parizu. Rođendanska serija najmanjeg Peugeotova sportaša ondje će podsjetiti posjetitelje kako je od studenog dostupna u svim Peugeotovim salonima i to pokretana 1.6-litrenim THP benzincem s 208 KS…

Peugeot uz niz već predstavljenih noviteta u Pariz doprema i ranije otkriveni 208 GTi 30th Anniversary. Primjerak koji smo vidjeli početkom ljeta u Goodwoodu u glavnom gradu Francuske još će jednom prezentirati svoj dotjerani izgled i novi pogonski motor, ali i nekoliko tehnoloških rješenje preuzetih s modela RCZ R.

Prvo po čemu ćete prepoznati ovu posebnu seriju jest kombinacija laka u koju ju je Peugeot obukao. Uz crni i crveni lak ovaj primjerka odat će i 18-colni aluminijski naplatci obučeni u mat crnu boju. Istim lakom presvučene su i podnice, retrovizori, kućišta maglenki i lukovi kotača. Završni detalj na ovom slavljeničkom primjerku svakako su veći spojler i dvostruki ispušni sustav koji krase njegov stražnji kraj.

Ispod tako ušminkane vanjštine krije se novi 1.6-litreni THP motor s 208 KS i 300 Nm okretnog momenta. Dodatnih 8 KS i 25 Nm okretnog momenta više koji na pogonske kotače idu preko šest-stupanjskog ručnog mjenjača donosi mu sprint do stotke za 6.5 s. Uz novi snažniji motor 208 GTi 30th Anniversary dobio je i 10 mm niži ovjes te šire tragove kotača, ali i diferencijal s ograničenim stupnjem proklizavanja preuzet s modela RCZ R.

Unutrašnjost automobila također nije zapostavljena. Ona je naime dobila sportska sjedala koja potpisuje Peugeot Sport. Ta su sjedala obučena u kombinaciju crne kože i Alcantare naglašenu crvenim prošivima, a ista koloritna tema prožima i ostatak putničke kabine. Kako se ovdje radi o rođendanskoj seriji Peugeota 208 GTi onda su tu i posebne oznake među kojima je i pločica s “208 GTi 30th” amblemom.

izvor: automotoportal

Više iz kategorije