U Pakrac stiže Bookmobil – književno-prijevozno čudo

Autor: D.K.

Bookmobil, knjižara na kotačima i književno-putnički projekt Maje Klarić, pjesnikinje iz Šibenika, prvi put dolazi u Pakrac i to 3. svibnja, a bit će parkiran u prostoru dvorišta kompleksa Janković.

-Pakrac će Bookmobil i Maju ugostiti u prostoru dvorišta kompleksa Janković, od 16 do 19 sati, a svi ste pozvani na razmjenu knjiga i čaj s Majom za koji će biti zadužen naš prijatelj, majstor čaja, Đorđe Cvijić Čitat ćemo, razgovarati i družiti se, razgledati ovo malo književno-prijevozno čudo – poručuju na svojoj Facebook stranici iz Gradske knjižnice Pakrac.

Bookmobil je restaurirani Volkswagenov kombi koji od prošle godine putuje po zemlji i promovira ljubav prema knjigama. On je i književna pozornica, mjesto na kojem se organiziraju zbivanja, druženja, čita se poezija i održavaju književne večeri, čime se omogućuje dostupnost knjiga i književnih sadržaja u manjim sredinama. U njemu se mogu kupiti sve knjige u izdanju Fotopoetike, mahom putopisi, ali i razmjenjivati knjige te prisustvovati zanimljivim književnim programima koji se odvijaju pred ovom neobičnom kulisom.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija u sklopu Godine čitanja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88