U nedjelju tradicionalna smotra folklora u srcu graničarskog kraja – Zagrađu!

Autor: DK

Plakat Smotra folklora Zagrađe 2.8.2015.

 

ZAGRAĐE – Na ovogodišnjoj, 15. po redu, smotri folklora u Zagrađu, u nedjelju, 2.kolovoza, i ove će godine uz pjesmu igru i ples to prelijepo graničarsko mjestašce dičiti lijepe cure i još ljepše snaše uz momke kojom će prigodom svi biti obučeni u narodne nošnje pokazujući i dokazujući vjernost tradiciji koja se čuva i prenosi sa koljena na koljeno kako ne bi došlo do zaborava onoga što su nam naši stari ostavili u nasljeđe.

Smotra započinje svečanom povorkom kroz selo svih sudionika u 18 sati nakon čega se nastavlja sa bogatim programom na kojem će nastupiti kako domaći tako i gostujući KUD-ovi i tom prilikom predstaviti običaje i tradiciju iz kraja iz kojeg dolaze te pjesme, kola, plesove i napjeve.

Od gostujućih KUD-ova svoj dolazak su najavili, KUD Berda iz Brestovca, KUD Mala Nova Gradiška KUD Graničar Lužani, KUD Tkanica Vinkovci,  Pučka pjevačka skupina Staroslatinjani, GKUD Požega, KUD Gorjanac Gorjani i KUD Berislavić Novi Grad.

Toliki broj KUD-ova u svakom slučaju obećava dobru i veselu zabavu nakon kojih će nastupa, od 21 sat nastupiti grupa Estrada koja će sa zabavnim programom okruniti tradicionalnu manifestaciju.

Članovi KUD-a Zagrađe još jednom poziva ljubitelje starih običaja i tradicijskih vrijednosti da dođu provedu ugodne zabavu na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: