U nedjelju je “Srimušijada”: Svježeg zraka, dobre atmosfere, jaja i srimuša bit će dovoljno za sve

Autor: D.K.

Vikend je pred nama. Kako biste ga proveli što opuštenije, krenite u prirodu i to na “Srimušijadu”, tradicionalno druženje u organizaciji Planinarskog društva Mališćak iz Velike.

Sedma po redu „Srimušijada“ će biti održana u nedjelju, 1. ožujka 2020. Okupljanje je od 8,30 do 9 sati ispred crkve sv. Augustina u Velikoj, a polazak na staze je u devet sati. Kao i dosadašnjih godina organizatori su pripremili dvije staze:
-kraća staza u trajanju od 2,5 sata: Planinarski dom Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Tisovac-Duboka
-duža staza u trajanju od 4 sata: Planinarski dom Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Češljakovački vis-planinarska kuća Trišnjica-Duboka.
Obje su staze tehnički nezahtjevne i kondicijski srednje zahtjevne, primjerene i najmlađim planinarima.


-Kod lovačke kuće u Dubokoj pripremamo omlet sa srimušem uz druženje sudionika. Porcija obroka je po simboličnoj cijeni od 5 kn. Povratak u Veliku planiran je do 16 h – poručuju domaćini.

Na Papuku će, prema najavama meteorologa, noćas pasti snijeg. Uz malo sreće zadržat će se ponegdje i do nedjelje. Razlog je to više da 1. ožujka obujete svoje cipele “dugoprugašice”, obučete se toplo, ali slojevito, u ruksak ubacite vode, koju voćku i kockicu čokolade i pridružite se brojnim planinarima i šetačima koji će i ovaj puta uveličati planinarsko druženje na kojem se iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Lani ih je bilo više od 300. Svježeg zraka, dobre atmosfere, jaja i srimuša bit će dovoljno za sve.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88