U nedjelju je “Srimušijada”: Svježeg zraka, dobre atmosfere, jaja i srimuša bit će dovoljno za sve

Autor: D.K.

Vikend je pred nama. Kako biste ga proveli što opuštenije, krenite u prirodu i to na “Srimušijadu”, tradicionalno druženje u organizaciji Planinarskog društva Mališćak iz Velike.

Sedma po redu „Srimušijada“ će biti održana u nedjelju, 1. ožujka 2020. Okupljanje je od 8,30 do 9 sati ispred crkve sv. Augustina u Velikoj, a polazak na staze je u devet sati. Kao i dosadašnjih godina organizatori su pripremili dvije staze:
-kraća staza u trajanju od 2,5 sata: Planinarski dom Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Tisovac-Duboka
-duža staza u trajanju od 4 sata: Planinarski dom Lapjak-Kaniška glava-Lipova glava-Češljakovački vis-planinarska kuća Trišnjica-Duboka.
Obje su staze tehnički nezahtjevne i kondicijski srednje zahtjevne, primjerene i najmlađim planinarima.


-Kod lovačke kuće u Dubokoj pripremamo omlet sa srimušem uz druženje sudionika. Porcija obroka je po simboličnoj cijeni od 5 kn. Povratak u Veliku planiran je do 16 h – poručuju domaćini.

Na Papuku će, prema najavama meteorologa, noćas pasti snijeg. Uz malo sreće zadržat će se ponegdje i do nedjelje. Razlog je to više da 1. ožujka obujete svoje cipele “dugoprugašice”, obučete se toplo, ali slojevito, u ruksak ubacite vode, koju voćku i kockicu čokolade i pridružite se brojnim planinarima i šetačima koji će i ovaj puta uveličati planinarsko druženje na kojem se iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Lani ih je bilo više od 300. Svježeg zraka, dobre atmosfere, jaja i srimuša bit će dovoljno za sve.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: