U desetak pretraga pronađene veće količine oružja i streljiva (foto)

Autor: DK

DSC_0701POŽEGA – Policijski službenici u protekla su dva tjedna imali pune ruke posla što je rezultiralo pronalasku nedozvoljenog držanja oružja, streljiva i opojnih droga, što je, između ostalog bila tema na redovitoj tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

-Tijekom ovog tjedna, a i tjedan ranije imali smo desetak pretraga na području sve tri Policijske postaje. Pretrage su bile vezane uz saznanja da građani ilegalno posjeduju oružje što je rezultiralo sa pronalaskom veće količine oružja. Oduzeto je po dvije poluautomatske puške, automatske puške i puške sa užljebljenim cijevima, po jedan pištolj i revolver, gotovo 2.300 komada streljiva, 70 komada lovačkih patrona te više komada dijelova za oružje – rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana radić koja je naglasila i kako je oduzeto i oko 400 grama duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija, preko 80 grama biljne materije nalik na canabis marihuanu te oko 1 gram nepoznate smeđe materije za koju se pretpostavlja mislimo da je riječ o hašišu.

Glasnogovornica Ivana Radić je naglasila i kako je pronađeno preko 550 sjemenki canabis marihuane te pribor koji se veže za korištenje opojne droge.

Sve je to pronađeno kod osam osoba protiv kojih su podnesene četiri kaznene prijave, tri optužna prijedloga uz što je upućena obavijest nadležnoj Carinarnici zbog prekršaja iz njihove nadležnosti.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: